Mozambique bezienswaardigheden

Voor een avontuurlijke vakantie naar Mozambique is het belangrijk om vooraf te weten wat de bezienswaardigheden Mozambique zijn. In het onderstaande overzicht van de highlights Mozambique, kun je zien waar je het best in Mozambique naartoe kunt gaan en waarom. Hierin staan zowel de bezienswaardigheden in de steden van Mozambique als de highlights op het platteland. Deze bezienswaardigheden bevatten gebaande paden waar het in het hoogseizoen natuurlijk druk kan worden maar ook de ongebaande paden, want daar moet je natuurlijk echt zijn als je op de Columbus Travel manier wilt reizen.

Maputo

Maputo is een van Afrika’s meest aantrekkelijke steden. De stad is gelegen op een kleine klif die uitkijkt over de Maputo baai. Lange tijd is Maputo overschaduwd door het kolonialisme en de oorlog, maar nu heeft het zijn eigen bijzondere kenmerken. Het is een drukke stad die veel te bieden heeft qua architectuur, nachtleven, kleurrijke markten en cultuur.

Pemba

De meeste mensen komen hier om van de mooie stranden te genieten, maar ook het oude centrum heeft qua architectuur veel te bieden. Even buiten de stad ligt het populaire Wimbi Beach, waar je ook goed kunt duiken.

Bazaruto Archipel Nationaal Park

Het archipel bestaat uit vijf hoofdeilanden: Bazaruto, Benguerra, Magaruque, Santa Carolina en Bangué. De eilanden zijn bijna een tropisch paradijs en een van de hoogtepunten van Mozambique. Turkoois water, witte stranden, kleurrijke vogels en een grote onderwaterwereld ontbreken niet.

Mozambique Island

Vandaag de dag is Mozambique Island voor een deel een spookstadje en voor een deel een visgemeenschap. Leuk om rond te lopen in het pittoreske Makuti Town waar het een drukte is van spelende kinderen, vissers en andere lokale bevolking.

Xai-Xai

Aan de noordoever van de Limpopo-rivier ligt Xai xai. De omgeving rondom deze plaats staat bekend om het zoutwatermeer dat via een ondergrondse tunnel met zee verbonden is, het ‘big-game’ vissen en de vele duikmogelijkheden.

Inhambane

Inhambane is één van de oudste steden van Zuidelijk Afrika. Je kunt een kathedraal bekijken die door Portugezen in de 18de eeuw is gebouwd. Maar ook hier is de kustlijn en de natuur in het achterland erg populair.

Wil je meer reisinspiratie? Klik rechtsboven op één van de vele steden, regio's en highlights van Mozambique voor nog meer hoogtepunten.

Informatie over Mozambique