Mauritius bezienswaardigheden

Voor een avontuurlijke vakantie naar Mauritius is het belangrijk om vooraf te weten wat de bezienswaardigheden Mauritius zijn. In het onderstaande overzicht van de highlights Mauritius, kun je zien waar je het best in Mauritius naartoe kunt gaan en waarom. Hierin staan zowel de bezienswaardigheden in de steden van Mauritius als de highlights op het platteland. Deze bezienswaardigheden bevatten gebaande paden waar het in het hoogseizoen natuurlijk druk kan worden maar ook de ongebaande paden, want daar moet je natuurlijk echt zijn als je op de Columbus Travel manier wilt reizen.

Reuzenlelies

Erg toeristisch zijn de botanische tuinen van Sir Seewoosagur Ramgoolam. Vernoemd naar de gelijknamige, eerste president van Mauritius, die hier ook gecremeerd is. In de tuinen vind je echt reusachtige waterlelies en grote variëteit aan andere vegetatie. Het beste kun je op pad gaan met een gids of eventueel een gidsboekje, anders mis je de mooiste plekjes.

Markt

Op de centrale markt in Port Louis vind je de meest uiteenlopende tropische vruchten in alle soorten, maten en kleuren. Het is hier altijd een gezellige drukte.

Flic en Flac

Aan de westkust van Mauritius vind je ver van de hoofdweg Flic en Flac, een lang uitgerekt strand met een stadje. In het dorpje zelf zijn een aantal faciliteiten, maar leuker is om langs de kust te varen met een gehuurde boot.

De bogt zonder eyndt

Grappig om te weten is dat de Grand Baie door Nederlanders ‘de bogt zonder eyndt’ is genoemd. Nog steeds is het een pittoresk baaitje, maar dan volledig op toeristen ingericht met veel dure winkels en restaurants. Een soort mini St-Tropez.

Slavendans

De nationale dans van Mauritius, séga, is bedacht door Afrikaanse slaven. Het dansen rondom een vuur, wordt voornamelijk met het bovenlichaam gedaan, omdat wild met je voeten stampen te vermoeiend is in het mulle zand. De dans kan behoorlijk opzwepend en erotisch zijn en als je geluk hebt, zie je ’s avonds op het strand locals spontaan de dans doen tijdens een strandfeestje of een barbecue. Mocht dat niet zo zijn, dan kun je altijd nog in een restaurant of bar de dans bekijken, zij het iets minder spectaculair...

Hiken

De Black River Gorge is het grootste nationale park gelegen in centraal Mauritius. Door de verschillende soorten gebieden in het park, is het een feest om er te hiken. Er gaan routes door de droge laaglanden, maar ook naar de natte, beboste toppen.

Familiestrand

Net als de Grand Baie beschikt Pereybère over witte stranden en een helderblauwe zee. Je kunt er prima snorkelen, en het is een stuk rustiger dan de Grand Baie. Het is daarom ook een aantrekkelijke plaats voor gezinnen.

Wil je meer reisinspiratie? Klik rechtsboven op één van de vele steden, regio's en highlights van Mauritius voor nog meer hoogtepunten.

Informatie over Mauritius