Nouakchott

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Nouakchott image

Nouakchott, heet en stoffig.

Nouakchott
Mauritanië
Evaneekelen

Nouakchott, heet en stoffig.

25 juli 2010

Gisteravond op de camping hadden we nog een leuke ontmoeting. Dahib, onze gids door de woestijn met Leeuwarden-Dakar, van 5 jaar geleden, kwam langs en herkende mij zowaar. Hij wist nog precies te vertellen met wie ik 5 jaar geleden op reis was en had ons nog een tijdje gevolgd via de website.
Vanochtend kwamen we hem weer tegen toen we Nouadhibou uitreden, hij is nog eens stukje meegelift richting de grens, waar hij vrienden uit Europa op ging wachten.
Wij zijn naar Nouakchott gereden waar we nu in Auberge du Sahara een kamer (met badkamer!) hebben genomen, de was in de machine hebben gedaan en morgen weer op jacht gaan naar een visum voor Mali. Of in ieder geval informatie over het kunnen kopen van een visum aan de grens.
Hoe zuidelijker we komen, hoe warmer het wordt. Tot nu toe viel het elke dag weer reuze mee, de frisse zeewind zorgde voor de nodige afkoeling, maar nu is de wind al een stuk warmer geworden en zweten we peentjes. We zijn dan ook erg blij met de airco op onze kamer. Even nog genieten van koele lucht voordat we Mali ingaan.
We hopen morgen, als we een visum hebben, of op zijn laatst overmorgen, richting Mali te vertrekken, we denken daar in een dag of 2 aan te komen en hopen dan eind juli in Bobo te zijn, zodat we daar nog een dag of 12 echt vakantie kunnen houden!

Foto's

2c138.jpg
2c138.jpg
Evaneekelen