Ouzoud watervallen

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Ouzoud watervallen image

Koningssteden met eigen auto

Ouzoud watervallen
Marokko
Rencontheirway

Koningssteden met eigen auto

We hebben een korte rit naar Marrakech voor de boeg, drie uurtjes rijden, dus we beginnen lekker langzaam. Rond een uur of 10 gaan we pas op weg, dan zouden we redelijk bijtijds in de riad moeten zijn. Onderweg staan de cascades d' Ouzoud op het programma, ietsje uit de richting maar lijkt mee te vallen. Valt zeker niet mee, we gaan de bergen in, allerlei mooie haarspeldbochten, smalle wegen die ook nog eens niet altijd even vlak en goed geasfalteerd zijn. Laat staan als er een deel van de berg afgebrokkeld is en de weg verspert. Maar wat een spectaculaire waterval!
We komen boven aan de waterval aan en een mannetje wil wel gids zijn maar het pad waar hij ons heen leidt ziet eruit alsof we 5000 trappen naar beneden moeten nemen om aan de voet te komen. Dat zien we niet zo zitten en trekken ons eigen plan. Een veel beter plan.. We hadden een klein stukje verder moeten rijden met de auto dan hadden we beter uitgekomen voor het begin van de wandeling. Nog steeds wel een fiks aantal treden maar wel veel minder dan de 5000 langs de andere kant. Deze waterval komt wel in onze top 10 terecht. Mooi hoog, met in het dal onderin een prachtige regenboog.
Wordt het al met al toch nog redelijk laat dus ipv lunch nemen we een pannenkoek met honing bij een oud vrouwtje, ook lekker. Claudia heeft toch niet zo'n trek dus geven we haar pannenkoek aan een oud mannetje.
Ook in Marrakech helpt de navigatie ons niet verder dan " in de buurt". Beetje vragen hier, achter een taxi aanrijden daar en we zijn vlakbij de riad, waar we moeten parkeren, laatste stukje moeten we lopen. Dit soort riads vind je nooit zonder hulp, achteraf weggestopt in een paar steegjes.
We eten wat heerlijke Marokkaanse hapjes en maken ons op voor morgen : Marrakech.

Foto's

86325.jpg
86325.jpg
Rencontheirway
ec2d0.jpg
ec2d0.jpg
Rencontheirway
0cc3a.jpg
0cc3a.jpg
Rencontheirway