Marokko Artikelen & Blogs

Reisnieuws

'Jetman' belandt in zee

Gepubliceerd: 26 nov 2009
0

In Marokko waanden ze zich even in een tekenfilm, toen Yves Rossy met zijn jet-pack een poging waagde om als eerste man van Afrika naar Europa te vliegen. Helaas is deze poging jammerlijk mislukt.

De Zwitserse piloot Rossy wilde van Marokko naar Spanje vliegen met een jetpack op zijn rug op een hoogte van bijna twee kilometer met een snelheid van 290 km per uur. Een vliegtuig bracht hem op de juiste hoogte, van waaruit hij de diepte in sprong en slechts vertrouwde op zijn eigen ontworpen vleugels.

Atlantische Oceaan

Na veertien minuten door de lucht te hebben gevlogen, belandde de piloot in de Atlantische Oceaan. Een reddingshelikopter heeft hem meteen opgepikt en in veiligheid gebracht. Rossy, die ook wel 'Jetman' wordt genoemd, zegt in een verklaring dat hij snelheid verloor toen hij een grote wolk wilde omzeilen.

Tweede poging

De Jetman heeft al wel een paar successen op zijn naam staan. Zo is hij het Het Kanaal overgevlogen, van Calais naar Dover, maar een intercontinentale vlucht ontbreekt nog op zijn naam. Rossy's team heeft gezegd dat ze nog een poging zullen wagen om de vlucht alsnog succesvol af te leggen.

Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Marokko artikelen
Reisnieuws
Yes, de zonnigste winterbestemmingen dichtbij

02 sep 2016, Niet te lang vliegen en toch naar een zonnige bestemming? Dit zijn de favoriete winterparadijsjes van de Columbusredactie, van dichtbij tot iets verder weg.

1
Reisnieuws
De 15 goedkoopste vliegtickets van deze week

30 aug 2016, Als reiziger wil je natuurlijk het liefst elke kans grijpen om een nieuwe bestemmingen te ontdekken. Wil jij nog graag een mooie citytrip of verre reis boeken om naar uit te kunnen kijken tijdens de regenachtige herfst? Boek dan snel één van de ...

0
Blog
Blog van de week: slapen in de woestijn

18 dec 2015, Elke week kiest Columbus Travel de blog van de week uit de blogberichten van onze community. Deze keer vertelt Reisreporter vulture1960 over zijn bijzondere overnachting in de woestijn van Marokko.

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.