Timboektoe

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Dorpsleven

Timboektoe,
Mali


In Mopti stappen we op een pinasse voor een 3-daagse boottocht naar Timboektoe. Een pinasse is een gemotoriseerde houten rivierboot. We hadden al een paar van deze boten in de haven van Mopti zien liggen en maakten ons zorgen over de smalle houten plankjes die dienst deden als zitplaats. Maar gelukkig is onze pinasse aangepast aan de westerse toerist en wij hebben zelfs kussens op de plankjes en een plank als rugleuning. Achterin de boot is een meereizende kokkin 3 dagen bezig met het zetten van thee en koffie en het bereiden van de verschillende maaltijden en tussendoortjes. Na de 5 dagen wandelen door de Dogon is het varen een verademing! 's Avonds legt de boot aan en zetten we de tentjes op en slapen onder de sterrenhemel.

Tijdens de boottocht leggen we elke dag aan bij diverse kleine dorpjes. Hier komen niet veel toeristen en onze komst gaat dan ook niet ongemerkt voorbij. Maar altijd is het een hartelijk welkom!

Tijdens een wandeling door één van de dorpjes zien we deze dame in het blauw rieten matten vlechten, terwijl de andere vrouw met een glimlach wat voor zich uit zit te staren.
Een mooi, rustig dorpstafereel..........