Mali Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Habib Koité in Melkweg

Gepubliceerd: 07 feb 2010
1

Wie ooit naar Afrika is geweest, weet dat het continent een talent heeft om onder je huid te kruipen en niet meer los te laten. Geuren, kleuren of muzikale klanken kunnen je zo terug in je reis zetten. Wie zichzelf daar graag op wil trakteren, moet absoluut naar het concert van Habib Koité in de Melkweg.

De zanger uit Mali mag zich met recht een wereldster noemen. Door het traditionele erfgoed uit zijn geboorteland te combineren met moderne blues- en popmuziek, heeft Koité een enorme schare fans aan zich weten te binden.

Verenigde Staten

Met zijn tweede cd 'Ma Ya' wist hij ook de Verenigde Staten te veroveren, waar hij niemand minder dan bladen als People Magazine en Rolling Stone in hem geinteresseerd kreeg. Zijn ongekende succes leverde ook een samenwerking met blues/countryster Bonny Riatt op.

Sound

Wie de zanger ooit heeft gehoord, zou zijn stemgeluid waarschijnlijk omschrijven als 'hees, zacht en melodieus.' Een mooie combinatie met de sprankelende manier waarop de Afrikaan zijn gitaar weet te bespelen. Hoewel de muziek zeker dansbaar is, zijn de liedjes ingetogen en intiem.

Concert

Inmiddels heeft de Malinees vier cd's op zijn naam staan. Genoeg voer dus voor een mooi concert. Koité treedt op 20 februari op in de Melkweg in Amsterdam.
Tickets kosten € 20 en zijn te koop via Ticketmaster.nl.

Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Mali artikelen
Reisnieuws
Timboektoe, Mali

23 aug 2012, Met de auto van de Minister van Toerisme rijden we samen met onze chauffeur en gids door Mali. Doel: naar Timboektoe en terug. We hebben slechts negen dagen de tijd en hebben dus per definitie haast. Maar al na tien minuten remt de auto. Onze...

0
Reisnieuws
Ton van der Lee publiceert nieuw boek

27 aug 2011, Goed nieuws voor alle Afrikaliefhebbers en fans van Ton van der Lee! De journalist, reisschrijver, filmmaker én Columbus columnist komt in september met zijn nieuwste boek: Kinderen van Afrika, waarin hij zich hard maakt voor ontwikkelingshulp op...

0
Reisnieuws
Habib Koité treedt op in Melkweg

13 apr 2011, Op 5 mei geeft de Malinese zanger Habib Koité weer een optreden in de Melkweg. De zanger treedt op tijdens de Afro-Latin Special van Shuffle.Play: het platform voor ‘cool music from all over the world’. Met het kaartje voor Habib Koité kun ...

2

Reacties van bezoekers Reageer

Cobber

Door: Cobber • Geplaatst op

Jammer dat ik niet kan op 20 febr.want het is zeker een aanrader. Ik heb veel van zijn muziek, lekker om te luisteren, opnieuw te dromen van onze vakanties in Afrika Eigenlijk zou ik wel graag wat vertalingen willen hebben want het klinkt goed maar ik heb geen idee waar het over gaat.

Rianne Seelt

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.