Madagaskar bezienswaardigheden

Voor een avontuurlijke vakantie naar Madagaskar is het belangrijk om vooraf te weten wat de bezienswaardigheden Madagaskar zijn. In het onderstaande overzicht van de highlights Madagaskar, kun je zien waar je het best in Madagaskar naartoe kunt gaan en waarom. Hierin staan zowel de bezienswaardigheden in de steden van Madagaskar als de highlights op het platteland. Deze bezienswaardigheden bevatten gebaande paden waar het in het hoogseizoen natuurlijk druk kan worden maar ook de ongebaande paden, want daar moet je natuurlijk echt zijn als je op de Columbus Travel manier wilt reizen.

Nosy Be

Nosy betekent 'eiland' en Be betekent 'groot'. Nosy Be is dan ook het grootste van de eilandjes rondom Madagaskar. Het eilandje is doordrongen van de zoete geuren van de ylang-ylang en chapaca. Daarnaast bevat dit eiland ook een hoop velden met peper, vanille, koffie en suikerriet.

Nationaal Park Montagne d’Ambre

Montagne d'Ambre NP is een regenwoud waar je goed kunt wandelen tussen de orchideeën, boomvarens en schroefpalmen. Het gebied is hier vochtig, de bodem vulkanisch. Tijdens je wandeling zie je veel meertjes met watervalletjes. Het dierenleven van dit park bestaat vooral uit kikkers, gekkos, slangen en lemuren.

Ile Sainte Marie

Ile Sainte Marie is een eiland gelegen aan de noordoostkant van Madagaskar. Een piratenkerkhof is een van de meest spannende bezienswaardigheden op het eiland. Madagaskar was in de zeventiende eeuw een piratenbasis waar schepen die op de route van en naar Kaap de Goede Hoop voeren aan werden gevallen. Verder is het in de zomer mogelijk om een walvissafari te maken, de walvissen paren en baren hun kinderen dan aan de oostkust van Madagaskar in het warme water, waarbij ze een hoog geluid produceren.

Parc National de Isalo

In Isalo NP zie je vreemd gevormd zandsteenmassief met grasvlaktes, oude graftombes en canyons. Er zijn veel natuurlijke poelen, planten en de temperatuur is er heet en droog. Piscine Naturelle is simpelweg een wandeling ernaartoe waard. Op de twaalf kilometer lange tocht van de ene naar de andere kant van het park, kom je meerdere hoogtepunten van Madagaskar tegen.

Fianarantsoa

Fianarantsoa is een gelukzoekersdorpje. Bestond eerst uit dertig inwoners, maar binnen afzienbare tijd waren het er opeens drieduizend nadat er saffieren gevonden waren. Geluk vindt helaas niet iedereen. Tunnels worden met de hand gegraven en mensen die erin afdalen op zoek naar de stenen worden soms het slachtoffer van instortingen. In het dorpje zelf vind je nog een aantal kerken die door de Fransen zijn achtergelaten en een station waar de enige trein van het eiland rijdt.

Ankarafantsika National Park

Het Ankarafantsika NP in het noordwesten van Madagaskar, is een mozaïek van dichte, droge bossen en wetlands. Ankarafantsika staat bekend om zijn meren en is een toevluchtsoord voor vogels. Je vindt er lemuren en endemische vogels.

Hauts Plateaux

De Hauts Plateaux omvat drie belangrijke bergmassieven: de Tsaratanana noordwesten, Ankaratra het centrum en Andringitra in het zuid-oosten, bezaaid met plantaardige velden, rijstvelden en wijngaarden. Een ideaal landschap voor mooie wandelingen. De kronkelende wegen leiden tot prachtige pittoreske dorpjes, bestaande uit hutten en hutten gemaakt van aarde of rode baksteen en kerken met hoge torens. Drie steden ten zuiden van Antananarivo ook een bezoek waard. Antsirable, gelegen in het midden van oude vulkanen is bekend om zijn warmwaterbronnen, Ambositra is vooral beroemd om zijn gesneden houten ambachten en Fianarantsoa, waar de beste wijn van Madagaskar geproduceerd schijnt te worden.

Isalo National Park

Het landschap van Isalo NP doet je denken aan het Wilde Westen. Het gebied trekt wandelaars uit de hele wereld die hier verzamelen om de ingrijpende kleuren van deze Jurassic landschap bewonderen. Hoewel de dieren in het wild is hier niet zo prominent aanwezig zijn als in andere parken van het land, zijn er nog een paar diersoorten de moeite waard zijn om naar uit te kijken, zoals bruine emuren en de ringstaart lemuren.

Masoala National Park 

Masoala NP is een beschermd gebied en ongerept regenwoud. Kameleons, gekko’s en kikkers vind je er in overvloed, evenals vlinders en zeldzame diersoorten.

Tsingy de Bemaraha

Een unieke bezienswaardigheid zijn de grillige kalkstenen van Tsingy de Bemaraha NP. Het staat niet voor niets op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De gekartelde pieken en keien zijn een waar geologisch kunstwerk als gevolg van water en winderosie. Door de goede infrastructuur kun je het gebied uitstekend verkennen, via onder andere touwbruggen, ladders en je kunt zelfs abseilen.

Tsiribihina rivier

Het nemen van een reis langs de rivier Tsiribihina betekent je volledig los koppelen van alles: er zijn geen auto's, geen wegen en er is geen mobiel bereik. Het is een ervaring van pure ontspanning.

Ile aux Nattes

Als je altijd al droomde van een tropisch paradijs, dan is Ile aux Nattes een droom die uitkomt. Dit is de plek om helemaal niets te doen, behalve te ontspannen. Nestel jezelf in een hangmat, relax op het strand of ga zwemmen.

Wil je meer reisinspiratie? Klik rechtsboven op één van de vele steden, regio's en highlights van Madagaskar voor nog meer hoogtepunten.

Informatie over Madagaskar