Madagaskar Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Kikkers ontdekt in Madagaskar

Gepubliceerd: 10 mei 2009
0

Uit nieuwe ontdekkingen blijkt dat de unieke flora en fauna op Madagaskar nog lang niet volledig in kaart is gebracht. Wetenschappers hebben namelijk tweehonderd nieuwe kikkersoorten op het eiland gevonden.

De ontdekking zorgt voor bijna een verdubbeling van het aantal amfibieën in het gebied. Ongeveer honderdzestig miljoen jaar geleden scheidde Madagasker zich van het Afrikaanse vaste land. Sinds dat moment heeft er zich een geheel eigen biodiversiteit ontwikkeld, waarbij tachtig procent van de zoogdieren op het eiland nergens anders ter wereld leeft. Op één na, zijn alle tot nu toe bekende 217 kikkers, padden en salamanders zijn alleen in Madagaskar te bewonderen.

Bedreiging
De nieuwe regering en politieke onstabiliteit zijn een bedreiging voor de unieke biodiversiteit. Wetenschappers waarschuwen dat de regering maatregelen ongedaan willen maken die voor het behoud van de bossen zorgen. De onderzoekers verwachten in de toekomst nog veel meer nieuwe diersoorten te ontdekken op het eiland.
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Madagaskar artikelen
Reisnieuws
Ultieme bestemmingen voor doorgewinterde reizigers

14 jul 2016, Jij hebt al heel wat bestemmingen afgevinkt van je bucketlist of geschrapt van je kraskaart. Toch ben je nog lang niet moe van reizen. Er valt zoveel moois, bijzonders en spectaculairs te beleven op de aarde. Heb jij de volgende mooie en unieke be...

0
Foto-album
De mooiste Columbus-community fietsfoto's

23 sep 2015, Je hebt fietsen en fietsen die voor fietsen doorgaan. Je hebt fietsers die fietsen voor het uitkiezen hebben en fietsers die überhaupt het geluk hebben er één te bezitten. Maar hoe je het ook wendt of keert: fietsers zijn er overal! Onze Reisre...

0
Reisnieuws
Door: Tom Aussems
Top 10 bio-diverse landen

28 aug 2015, Nergens anders komen liefhebbers van natuur zo aan hun trekken als in ’s werelds meest bijzondere ecosystemen. Het volgende lijstje rangschikt de 10 landen met de grootste diversiteit aan flora en fauna.

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.