Liberia bezienswaardigheden

Voor een avontuurlijke vakantie naar Liberia is het belangrijk om vooraf te weten wat de bezienswaardigheden Liberia zijn. In het onderstaande overzicht van de highlights Liberia, kun je zien waar je het best in Liberia naartoe kunt gaan en waarom. Hierin staan zowel de bezienswaardigheden in de steden van Liberia als de highlights op het platteland. Deze bezienswaardigheden bevatten gebaande paden waar het in het hoogseizoen natuurlijk druk kan worden maar ook de ongebaande paden, want daar moet je natuurlijk echt zijn als je op de Columbus Travel manier wilt reizen.

Monrovia

De hoofdstad is een van de meest regenachtige plaatsen ter wereld. De stad heeft de laatste jaren erg geleden onder de enorme gevechten die hier plaats hebben gevonden. Naast alle doffe ellende, heeft de stad een aantal bezienswaardigheden. Bekende trekpleisters zijn de Waterside Market en het National Museum. Op de Waterside Market kun je mooie Afrikaanse batik en houtsnijwerken kopen. Het National Museum is vooral bekend om zijn collectie oude, Liberiaanse kunst.

Providence Island

Voor de Liberianen is dit een plaats met grote historische waarde. Hier kwamen de eerste bevrijde slaven terug in hun thuisland. Er worden vaak traditionele dansen en concerten gehouden.

Yepeka

Deze stad ligt in de bergen in het noordoosten van Liberia en staat beter bekend als ´Stad van Lamco’. Door het warme klimaat en de bergen die de stad omringen, komen hier veel reizigers. De beklimbare Nimba is met zijn 1752 meter de hoogste berg in de omgeving. Yepeka is ook uitermate geschikt om te kamperen.

Firestone

Firestone is de grootste rubberplantage ter wereld. De werknemers geven rondleidingen om te laten zien hoe het proces in zijn werk gaat.

Robertsport

In dit dorp wonen zo’n driehonderd Liberianen. De meeste inwoners leven van de visserij, dat hier het enige bestaansmiddel is. In de omgeving van Robertsport kun je mooie wandelingen maken en locals ontmoeten.

Sapo National Park

Sapo is het enige nationale park in Liberia. Hier vind je een van West-Afrika’s laatste regenwouden met olifanten, chimpansees, antilopes en ander wild.

Wil je meer reisinspiratie? Klik rechtsboven op één van de vele steden, regio's en highlights van Liberia voor nog meer hoogtepunten.

Informatie over Liberia