Masai Mara NP

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

De lucht danst in de Mara

Masai Mara NP,
Kenia


De Masai Mara in Kenia is voor mij het park met de grootste wilddichtheid. Zeker in de tijd dat de migratie van de gnoes de Mara aandoet struikel je bijna over de dieren. Ook in andere seizoenen is de Mara fantastisch.
Vooral voor leeuwen en cheetah's is de Masai Mara de beste plek, maar alle bekende dieren uit het grote Afrikaanse dierenboek omen hier bijna voor.
Het absolute topseizoen is tijdens de migratie. Ongeveer 2 miljoen dieren trekken dan naar de 1.500 km2 van de Mara en steken daar de rivier over op zoek naar vers gras. Naast de vele gnoes trekken veel zebra's, maar ook veel antilopen mee. De periode dat de migratie in de Mara is verschilt per jaar, maar loopt grofweg van juli t/m begin oktober.
Deze foto is genomen in het migratieseizoen. Een olifantenfamilie had een rustig stukje gevonden en liep verspreid over de savanne. Het gras is kort en de gnoes zijn hier al langs geweest.
Het was zonnig en heet deze dag, de lucht in de verte danst van de warmte. De olifanten kwamen heel rustig recht op ons af om uiteindelijk op een paar meter langs de auto te komen.