Masai Mara NP

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Spanning (3)

Masai Mara NP,
Kenia


De vorige 2 foto's met de titel "spanning" lieten gnoes en een zebra zien die een kleine zijrivier van de Mara overstaken. Dit oversteken gebeurde tijdens de trek van de gnoes. Een grote groep gnoes van ongeveer 20 a 30 duizend gnoes en enkele zebra's was op drift. Ze rennen naar de rivier en daar stoppen ze dan, totdat de eerste het lef heeft om de grote Mara rivier over te steken.
Tijdens de oversteek liggen er allerlei gevaren op de loer. Ze springen als gekken de rivier in en soms liggen er allerlei rotsen, waardoor er gemakkelijk een poot gebroken kan worden. In de rivier liggen krokodillen en langs de oever kunnen leeuwen of luipaarden op de loer liggen.
Onderweg naar de rivier liep er een ander gevaar rond, namelijk hyena's. Ook dat zorgde vor spanning bij de trekkende gnoes. Hyena's zijn vooral bekend als aaseter, maar zijn ook fantastische jagers. Ze hadden die ochtend al een gnoe te pakken, maar waren uit op meer. Deze hyena rende rond op zoek naar een kans. Meestal is dat een gewond of een jong dier.