Kenia Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Kenia onder gehageld

Gepubliceerd: 04 sep 2008
0

Gisteren is er in Busia, een klein stadje op ongeveer 200 kilometer ten noorden van de hoofdstad Nairobi, zoveel hagel gevallen dat het leek op een flink pak sneeuw. De hagel bleef twaalf uur lang liggen, ondanks dat er in Kenia een tropisch klimaat heerst.

In Kenia ligt normaal alleen sneeuw op de Mount Kenya, met 5200 meter de hoogste berg van het land en op de Kilimanjaro na hoogste berg van Afrika. De hagelbuien werden veroorzaakt door koude lucht vanuit de Indische Oceaan en warme lucht uit Congo die op elkaar botsten, verklaarde de meteorologische dienst in Kenia.

Een bewoner verteld: ‘We dachten dat er een groot wit kleed was neergedaald. Dat wilden we met eigen ogen zien. We dachten dat Jezus was teruggekeerd!’
Vanuit het hele land kwamen Kenianen op de sneeuw af en speelden uren in de hagel. Kinderen maakten sneeuwballen en sommige Kenianen durfden het zelfs aan om de sneeuw te proeven.

Foto: Olifant en zebra's, Kenia door Wilko.reisreporter.nl
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Kenia artikelen
Reisnieuws
Beestachtig mooi: Afrika’s must-see natuurparken

18 mrt 2017, Wanneer je aan Afrika denkt, komt al snel het woord safari in je op. En dat is niet geheel onterecht, want het continent beschikt over enkele van 's werelds mooiste natuurparken. Deze mag je ab-so-luut niet missen...

0
Handige Tips
De beste plekken om wildlife te fotograferen volgens experts

09 aug 2016, Wildlife fotograferen, het is een kunst op zich. Maar op welke spot moet je zijn voor de perfecte foto? Wij vroegen het aan twee Columbus Reisreporters die gespecialiseerd zijn in het maken van dit soort foto's.

5
Video
De laatste op de wereld: de noordelijke witte neushoorn

17 jul 2016, Op dit moment zijn er in het wild nog maar drie noordelijke witte neushoorns! In dit filmpje zie je Sudan. Sudan is 43 jaar.

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.