Kenia Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Windmolenpark in Kenia

Gepubliceerd: 23 feb 2008
0

Het bedrijf Aeolus Associated komt met grote plannen voor het aanleggen van windmolenparken in verschillende delen van Afrika.

Aeolus Associated, eigendom van de Nederlandse ondernemer Leo van Gastel, heeft samen met zijn Keniaanse partner de rechten verkregen voor de aanleg van een windpark in Kenia. Van Gastel, die een passie heeft voor het continent, hoopt met zijn grote plannen voor Afrika een bijdrage te leveren aan een ‘leefbare moeder aarde.’

De plannen worden volledig door Aeolus Associated en sponsoren gefinancierd. ‘Op termijn zal duurzame energie goedkoper zijn dan fossiele brandstof en het is ook nog schone energie,’ aldus Van Gastel in een interview met AfrikaNieuws. De toepassing van duurzame energie moet Afrika uiteindelijk onafhankelijk maken van dure energie-import.

Aeolus Associated richt zich niet alleen op windparken maar ook ook biobrandstofplantages, rurale elektriciteit en biomassa. Het bedrijf is op dit moment naast Kenia ook actief in Namibië, Zuid-Afrika, Ethiopië, Tanzania, Nigeria, Djibouti, Sudan, Sierra Leone en Ghana.
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Kenia artikelen
Reisnieuws
Beestachtig mooi: Afrika’s must-see natuurparken

18 mrt 2017, Wanneer je aan Afrika denkt, komt al snel het woord safari in je op. En dat is niet geheel onterecht, want het continent beschikt over enkele van 's werelds mooiste natuurparken. Deze mag je ab-so-luut niet missen...

0
Handige Tips
De beste plekken om wildlife te fotograferen volgens experts

09 aug 2016, Wildlife fotograferen, het is een kunst op zich. Maar op welke spot moet je zijn voor de perfecte foto? Wij vroegen het aan twee Columbus Reisreporters die gespecialiseerd zijn in het maken van dit soort foto's.

5
Video
De laatste op de wereld: de noordelijke witte neushoorn

17 jul 2016, Op dit moment zijn er in het wild nog maar drie noordelijke witte neushoorns! In dit filmpje zie je Sudan. Sudan is 43 jaar.

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.