Kenia Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Leeuwen krijgen prooi opgediend

Gepubliceerd: 12 feb 2010
0

De leeuwen in het Amboseli National Park in Kenia hebben honger. Om ervoor te zorgen dat ze met hun klauwen van het vee van boeren afblijven, krijgen ze nu zebra's en gnoes uit een ander reservaat opgediend.

Duizenden zebra's en gnoes worden vanuit een reservaat in het westen van Kenia met vrachtwagens naar het Amboseli park gebracht, dat meer dan 300 kilometer verderop ligt. Volgens deskundigen is dit één van de grooste dierenverplaatsingen ooit in Afrika.

Buit

Door de langdurige droogte in het gebied waar de leeuwen wonen, zijn in de afgelopen periode veel zebra's omgekomen. Daardoor hebben de leeuwen niet genoeg voedsel meer. 'De afgelopen jaar werden we geconfronteerd met één van de ergste droogtes in jaren. In het Amboseli Park is maar liefst 60% van de graseters gestorven', vertelt Paul Udoto van de Kenya Wildelife Service (KWS).

Vee

Om toch aan voedsel te komen, stropen de leeuwen en hyena's uit het park de omgeving af en verslinden dagelijks het vee van boeren in de omgeving. Zo'n 80% van het vee zou al te prooi zijn gevallen. Het KWS probeert met de verplaatsing van de zebra's en gnoes hier een einde aan te maken. Als er geen actie wordt ondernomen, is de verwachting dat de leeuwen in twintig jaar uitgestorven zijn.

Verplaatsing

De operatie zal naar verwachting drie weken duren. Op 28 februari hopen ze alle dieren te hebben verplaatst. De gehele actie zal in totaal bijna een miljoen euro kosten.


Foto door: Wilko.reisreporter.nl


Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Kenia artikelen
Reisnieuws
Beestachtig mooi: Afrika’s must-see natuurparken

18 mrt 2017, Wanneer je aan Afrika denkt, komt al snel het woord safari in je op. En dat is niet geheel onterecht, want het continent beschikt over enkele van 's werelds mooiste natuurparken. Deze mag je ab-so-luut niet missen...

0
Handige Tips
De beste plekken om wildlife te fotograferen volgens experts

09 aug 2016, Wildlife fotograferen, het is een kunst op zich. Maar op welke spot moet je zijn voor de perfecte foto? Wij vroegen het aan twee Columbus Reisreporters die gespecialiseerd zijn in het maken van dit soort foto's.

5
Video
De laatste op de wereld: de noordelijke witte neushoorn

17 jul 2016, Op dit moment zijn er in het wild nog maar drie noordelijke witte neushoorns! In dit filmpje zie je Sudan. Sudan is 43 jaar.

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.