Kenia Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Giraffenhotel in Kenia

Gepubliceerd: 27 jul 2009
2

Een beschuitje delen met een kudde giraffen? Voor de familie Carr-Hartley is het de gewoonste zaak van de wereld. Nu eigenaars Tanya en Mikey hun herenhuis in Nairobi omgetoverd hebben tot een giraffenhotel, kan ook het grote publiek dit natuurspektakel in levende lijve komen ondervinden.

Het gezin Carr-Hartley leeft in de Keniaanse hoofdstad onder het gezelschap van acht zeldzame Rothschild-giraffen. De dieren zijn zo aan de familie gewend, dat ze hun lange nekken ver de ramen doorsteken om mee te genieten van de huiselijke sferen. Om deze ervaring te kunnen delen met anderen, hebben de Carr-Hartley's besloten van het huis een hotel te maken.

Halftamme giraffen

Een bezoek aan het Giraffenhotel beloofd een bijzondere ervaring. Tijdens het ontbijt kunnen gasten de giraffen voeren aan de keukentafel. Maar ook vanuit de slaapkamers op de tweede verdieping kunnen de dieren geaaid en gekust worden. 'Dat de giraffen zo dichtbij komen, is heel speciaal', aldus Tanya. Bezoekers dienen echter wel op te letten als de giraffen in de tuin rondtrekken; het blijven natuurlijk krachtige beesten die maar halftam zijn.

Bedreigde diersoort

Tanya en Mikey zijn Kenianen van de derde generatie. Mikey's familie heeft zich decennialang ingezet voor de bescherming van verschillende diersoorten. De eigenaars zijn dolgelukkig dat nu zij een steentje kunnen bijdragen aan de bescherming van een zeer bedreigd dier. Van de Rothschild-giraffen leven er nog zo'n 500 exemplaren in het wild.


Website: www.giraffemanor.com

Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Kenia artikelen
Reisnieuws
Beestachtig mooi! Afrika’s bijzonderste nationale parken

18 mrt 2017, Wanneer je aan Afrika denkt, komt al snel het woord safari in je op. En dat is niet geheel onterecht, want het continent beschikt over enkele van 's werelds mooiste natuurparken. Deze mag je ab-so-luut niet missen...

0
Handige Tips
De beste plekken om wildlife te fotograferen volgens experts

09 aug 2016, Wildlife fotograferen, het is een kunst op zich. Maar op welke spot moet je zijn voor de perfecte foto? Wij vroegen het aan twee Columbus Reisreporters die gespecialiseerd zijn in het maken van dit soort foto's.

5
Video
De laatste op de wereld: de noordelijke witte neushoorn

17 jul 2016, Op dit moment zijn er in het wild nog maar drie noordelijke witte neushoorns! In dit filmpje zie je Sudan. Sudan is 43 jaar.

0

Reacties van bezoekers Reageer

Ofeel

Door: Ofeel • Geplaatst op

Ja, elk dier kun je leren bedelen! Ben het helemaal met je eens mama-afrika!
Beter dat ze de dieren op natuurlijke wijze een handje helpen en beschermen.

mama-afrika

Door: mama-afrika • Geplaatst op

Dieren horen zoveel mogelijk in het wild. Voeren en knuffelen, omdat wij dat leuk vinden als mens, vind ik in dit geval niet oke. En de foto van de gasten geeft in dit geval al duidelijk aan waar het hier om gaat...centen. Gebeurt niet snel dat ik zo'n negatieve reactie plaats, maar ik vind dit niets anders als circusdieren die dagelijks een kunstje mogen komen doen. Sorry...

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.