Kenia Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Wilde katten stelen show

Gepubliceerd: 16 feb 2009
0

Ook dit televisieseizoen kun je de avonturen volgen van een groep wilde katachtigen op de Afrikaanse savanne. In Big Cat Diary op de zender Animal Planet zien we weer oude bekenden én nieuwe kattensterren vanaf zondag 8 maart om 20:00 uur.

De filmcrew volgt het dagelijks leven van een groep leeuwen, een cheeta- en een luipaardfamilie. In speciale 4WD auto’s reist ze door het Keniaanse natuurreservaat Masai Mara om de imposantste katten ter wereld te filmen. De makers hebben de hartendiefjes namen gegeven, waardoor het de kijker geen enkele moeite kost om sympathie voor de dieren te krijgen.

Hoofdrol
Net als in het vorige seizoen zijn er hoofdrollen weggelegd voor de luipaarden Bella en Chui. Chui is de enige zoon van Bella, nadat zijn zusje in 2004 is opgegeten door een leeuw. Leeuw Notch weet zich ook dit seizoen kranig te weren tegen zijn rivalen. Een nieuwe ster binnen de cast is cheeta Toto: hij is vijf weken oud, maar moet nu al rekening houden met de gevaren van de savanne. Haalt Toto ook het volgende seizoen? Kijk zondag 8 maart vanaf 20:00 naar Animal Planet.

Win!
Doe mee met de Animal Planet 'Foto van het jaar'-wedstrijd!

Foto 'Luipaard' door woodstock.reisreporter.nl
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Kenia artikelen
Reisnieuws
Beestachtig mooi: Afrika’s must-see natuurparken

18 mrt 2017, Wanneer je aan Afrika denkt, komt al snel het woord safari in je op. En dat is niet geheel onterecht, want het continent beschikt over enkele van 's werelds mooiste natuurparken. Deze mag je ab-so-luut niet missen...

0
Handige Tips
De beste plekken om wildlife te fotograferen volgens experts

09 aug 2016, Wildlife fotograferen, het is een kunst op zich. Maar op welke spot moet je zijn voor de perfecte foto? Wij vroegen het aan twee Columbus Reisreporters die gespecialiseerd zijn in het maken van dit soort foto's.

5
Video
De laatste op de wereld: de noordelijke witte neushoorn

17 jul 2016, Op dit moment zijn er in het wild nog maar drie noordelijke witte neushoorns! In dit filmpje zie je Sudan. Sudan is 43 jaar.

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.