Sal

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Het kleinste vismarktje

Sal,
Kaapverdië


Afgelopen jaar was het mijn beurt om een zonbestemming uit te zoeken. Eerlijk gezegd was ik een beetje uitgekeken op de Egyptische zon. Na een uitgebreid selectieproces kwam ik uit in Kaapverdië. Het is geen Afrika, maar ook geen Europa. Kaapverdië is een eilandengroep met een heel eigen karakter… maar met een exotische klank.

Ik koos voor het eiland Sal, een vlak eiland, 30 km lang en 12 km breed, een beetje woestijnachtig met weinig vegetatie. Het centrum van het eiland is Santa Maria (ruim 2.000 inwoners), een voormalig vissersplaatsje. Het kilometerslange en heel brede gouden strand is daarnaast een van de grote attracties.

Elke dag maken Eefje en ik een wandeling, na het ontbijt, over/langs deze prachtige stranden. We besluiten op een ochtend om door te lopen naar Santa Maria, naar de pier. We hadden gelezen dat de lokale bevolking haar ontmoetingspunt hier heeft. Ons werd aangeraden om rond een uur of elf op de pier te zijn, want dan zouden de eerste vissersboten terugkeren. De vangst werd schoongemaakt en te koop aangeboden.

We vonden het leuk om te zien, maar we hadden er iets meer van verwacht… het is een heel kleinschalig, maar dat heeft ook zo z’n charme!