Sal

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Lokale overpeinzingen

Sal,
Kaapverdië


Kijk, daar heb je weer een stelletje toeristen… gewapend met een fototoestel. Ze zijn ook zo eenvoudig te spotten. Ik vraag me af wat ze eigenlijk willen? Wat komen ze hier doen? Je gaat toch naar Kaapverdië om te relaxen, genieten van de zon en lekker eten. Blijf lekker op je resort! Wij zorgen er echt wel voor dat jullie je dagelijks verse vis zullen hebben…. Daar staat onze keuken namelijk om bekend.
Laat ons lekker ons werk toe doen. Je stoort ons tijdens ons werk. Eigenlijk wil ik helemaal niet op de foto. Het is niet dat onze hele kleine, eigenlijk niet noemenswaardige, vismarktje een onderdeel is van een reisprogramma, een excursie of zo iets. Als dat wel het geval zou zijn, dan hadden we het wel toeristischer en commerciëler opgezet. Ik zou dan zelfs overwegen om wat traditioneler gekleed te gaan. Hoewel, hebben we op Kaapverdië een dergelijk traditioneel verleden? Ik weet het eigenlijk niet eens!
Als je dan toch foto’s wilt maken van het lokale leven, ga dan op safari in Afrika of cultuur snuiven in Zuidoost Azië, maar laat ons ongestoord ons werk doen! Jullie zijn toch ook met me eens, jongens? Toch?