Ivoorkust bezienswaardigheden

Voor een avontuurlijke vakantie naar Ivoorkust is het belangrijk om vooraf te weten wat de bezienswaardigheden Ivoorkust zijn. In het onderstaande overzicht van de highlights Ivoorkust, kun je zien waar je het best in Ivoorkust naartoe kunt gaan en waarom. Hierin staan zowel de bezienswaardigheden in de steden van Ivoorkust als de highlights op het platteland. Deze bezienswaardigheden bevatten gebaande paden waar het in het hoogseizoen natuurlijk druk kan worden maar ook de ongebaande paden, want daar moet je natuurlijk echt zijn als je op de Columbus Travel manier wilt reizen.

Parc National de Taï

Dit park bestaat uit regenwoud met reuzen van bomen, tot wel vijftig meter hoog. Je kunt dit park bezoeken tijdens het droge seizoen, dat loopt van december tot februari, mits je toestemming hebt van het Ministère des Eaux et Forêts (Ministerie van Wateren en Bossen).

Sassandra

Dit echte vissersdorpje staat bekend om zijn mooie stranden en levendige haven. De stranden liggen aan de westkant van de stad. Een bekend strand is Plage Le Bivouac.

Parc National de la Comoé

Dit is het grootste beschermde wildpark in West-Afrika. Door de aanwezigheid van de Comoé-rivier groeien in er planten die je op andere plekken alleen zuidelijker vindt.

Basilique de Notre Dame de La Paix

Deze basiliek is een van de belangrijkste bezienswaardigheden in Ivoorkust. Het is bijna een exacte replica van de Sint Pieter in Rome. De kerk heeft zesendertig enorm grote gebrandschilderde ramen, die het bekijken waard zijn.

Man

De stad Man staat vooral bekend om de Afrikaanse maskers. Ook treden in deze stad de Yacouba steltdansers op tijdens het festival van de maskers. Daarnaast is La Cascade een regelmatig bezochte waterval. Ook de Tand van Man trekt veel mensen, dit is een berg in de vorm van een tand.

Wil je meer reisinspiratie? Klik rechtsboven op één van de vele steden, regio's en highlights van Ivoorkust voor nog meer hoogtepunten.

Informatie over Ivoorkust