Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Libië: Arabisch paspoort nodig

Gepubliceerd: 13 nov 2007
0

Reizigers naar Libië opgelet: zorg ervoor dat je een Arabische vertaling van je paspoort hebt, anders kom je dit land niet meer in. Dit werd gisteren bekend, nadat hele vliegtuigladingen toeristen meteen terug naar hun eigen land moesten worden gevlogen.

Na aankomst op Tripoli International Airport bleek namelijk dat de reizigers niet tot het land werden toegelaten omdat ze geen Arabische versie van hun paspoort konden tonen. Ook als ze wel een geldig visum hadden, was het niet mogelijk Libië in te komen. Deze regel heeft de Libische regering nooit officieel bekend gemaakt.

Als je dus naar Libië wilt reizen, zorg er dan voor dat je al bij de visumaanvraag ook een vertaling in het Arabisch aanvraagt van de hoofdbladzijde uit je paspoort.


deel dit artikel met je vrienden:
Meer artikelen
Reisnieuws
Libië - De superster van de Sahara

29 aug 2012, In september viert Muammar al-Gaddafi dat hij al veertig jaar de scepter zwaait over Libië. De beruchte dictator is beschuldigd van terrorisme, marteling en grootheidswaanzin, maar heerst over het rijkste stukje Afrika – een voor buitenlanders ...

0
Reisnieuws
Crash: 70 Nederlandse doden

12 mei 2010, Bij de crash van het toestel van Afriqiyah Airways in de Libische hoofdstad Tripoli zijn 70 Nederlanders om het leven gekomen. Dit meldde premier Balkenende vanmiddag in een persconferentie. Enige overlevende van het ongeluk is een 9-jarig Nederla...

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.