Ghana bezienswaardigheden

Voor een avontuurlijke vakantie naar Ghana is het belangrijk om vooraf te weten wat de bezienswaardigheden Ghana zijn. In het onderstaande overzicht van de highlights Ghana, kun je zien waar je het best in Ghana naartoe kunt gaan en waarom. Hierin staan zowel de bezienswaardigheden in de steden van Ghana als de highlights op het platteland. Deze bezienswaardigheden bevatten gebaande paden waar het in het hoogseizoen natuurlijk druk kan worden maar ook de ongebaande paden, want daar moet je natuurlijk echt zijn als je op de Columbus Travel manier wilt reizen.

Cape Coast

De studentenstad van het land en een van de meest historische steden. De Universiteit van Cape Coast is een van de weinige universiteiten ter wereld met uitzicht op de zee. Het historische ‘point of no return’ vind je in deze stad, waar slaven op de boot werden gezet. Tussen alle historische forten, kerken en smalle straatjes valt vooral de verkeerschaos op in Cape Coast.

Accra

Deze hoofdstad, tevens politieke en economische centrum van Ghana is gelegen aan de Atlantische Oceaan. Culturele bezoeken kun je hier brengen aan het nationaal museum, de Ghanese academie voor kunsten en wetenschappen, het nationaal archief en de centrale bibliotheek. Ook kasteel Christiansborg, dat door Denen in de zeventiende eeuw is gebouwd, is een 'must see' in de hoofdstad.

Moskee in Larabanga

Het dorpje Larabanga is een kleine moslimgemeenschap in het noorden van Ghana. Dorpelingen moeten het hier doen zonder stromend water. Landbouw is de belangrijkste inkomstenbron, hoewel de plaats tegenwoordig ook een succesvolle ecotoerismebestemming is waar toeristen ervaren hoe de mensen er leven en werken. De moskee die hier in het dorp staat is de oudste moskee van heel West-Afrika en trekt veel toeristen.

Heksendorp Gambaga

Gambaga is een vluchtelingenkamp speciaal voor 'heksen'; vooral oude vrouwen die door hun dorpelingen en familie zijn verstoten omdat ze verdacht worden van hekserij. Hier in het noorden van Ghana wonen honderden of misschien zelfs wel duizenden vrouwen die te boek staan als heks. Vijf priesters proberen met behulp van goden en rituelen de vrouwen te ‘genezen’, neutraliseren en het kwaad te verdrijven.

Strand van Busua

Dit strand staat bekend als een van de mooiste van West-Afrika. Het is in ieder geval een van de mooiste van Ghana, vlakbij de haven van Takoradi. Het heeft zich de afgelopen jaren in een heel snel tempo tot badplaats ontwikkeld. Zeker voor Ghanese begrippen is het een toeristische plek.

Mole National Park

Een groot nationaal park met een diversiteit aan dieren. Meer dan 93 soorten zoogdieren, met onder andere apen, vogels, nijlpaarden, krokodillen, herten, olifanten en veel soorten antilopen. Ook kun je meer dan driehonderd verschillende vogelsoorten spotten.

Volta

De Volta-regio schijnt heel vruchtbaar te zijn, doordat de savanne periodiek onderstroomt met water uit het Voltameer. De omgeving is bezaaid met dorpjes en de thuisbasis van de zeldzame True Mona-apen. Het bosrijke gebied is vooral geschikt voor wandelaars. Het Voltameer, het grootste meer van Ghana dat handmatig is aangelegd, wordt gevormd door de Zwarte en de Witte Volta.

Kakum Nationaal Park

Natuurliefhebbers moeten in dit nationale park zijn. Het bestaat uit ongerept oerwoud waar je hoog in de bomen over hangbruggen een wandeling kan maken. Er zijn meer dan 500 soorten vlinders en ongeveer 250 soorten vogels.

Wil je meer reisinspiratie? Klik rechtsboven op één van de vele steden, regio's en highlights van Ghana voor nog meer hoogtepunten.

Informatie over Ghana