Ghana

Ghana wordt ook wel Afrika voor beginners genoemd. Dit is omdat het vervoer hier makkelijk gaat en de bevolking erg vriendelijk is. Ook is het een veelzijdig land met mooie stranden, laagvlaktes, een rijke cultuur, levendige steden en veel wildlife. In Ghana is een groot deel van de inwoners op de een of andere manier verbonden met de cacao-industrie. Het land bestaat voor een groot deel uit laagvlakte en in het noorden bevindt zich de savanne. Aan de kust vind je paradijselijke stranden met een aantal luxe resorts.

Flora en fauna genoeg in Ghana ; er zijn regenwouden, nationale parken, watervallen, en vele diersoorten als olifanten, apen, krokodillen en antilopen. Leuke steden zijn er ook te vinden. De hoofdstad Accra is misschien niet een hele romantische stad, maar je kan er prima eten, goed winkelen en uitgaan. Breng voor de geschiedenis en cultuur van het land een bezoek aan Cape Coast , Elmina en Kumasi . Vlakbij studentenstad Cape Coast staat een fort waar vroeger slaven moesten verblijven totdat ze getransporteerd zouden worden. Hier kom je veel te weten over de geschiedenis van de stad. Elmina was het centrum van de Nederlandse slavenhandel, wat te zien is bij het kasteel van Elmina. Nu is het een mooie plek waar je veel kleurige vissersboten tegenkomt. In Kumasi kan je de Afrikaanse cultuur bewonderen, bijvoorbeeld bij de enorme Kejetia markt. Het verkeer is ontzettend druk en overweldigend, dus is het een idee om bij Bosumtwimeer te verblijven en van daaruit naar de stad te gaan. Het Bosumtwimeer is een kratermeer met een diameter van acht kilometer en een prachtige plek om te verblijven.

Wat natuur betreft moet je vooral een bezoek brengen aan de nationale parken Kakum Nationaal Park en Mole Nationaal Park . Het Mole nationaal park is een populaire safariplek in Ghana . Hier kan je vooral goed wandelsafari’s maken. Hier in het savannelandschap kom je, als je geluk hebt, olifanten, buffels, antilopen en apen tegen. Het nationale park Kakum Nationaal Park bestaat uit regenwoud en je kan er hoog in de bomen een wandeling maken over hangbruggen (een Canopy tour). Het plaatsje Hohoe is een goed startpunt als je een excursie wil maken naar de Wli waterval en het Tafi Monkey Sanctuary waar er apen samen met de lokale bevolking leven. In het beschermde Bobiri regenwoud kan je goed wandelen. Het is in Ghana erg vochtig en warm in het zuiden en in het noorden kan het heel heet en droog zijn. Langs de kust is het door de zeewind iets koeler. 

In Ghana wordt veel met handwerk gedaan. Overal in het land kom je houtbewerkers, pottenbakkers en wevers tegen. Ook houden ze erg van dansen op allerlei soorten muziek. De Ghanese keuken bestaat uit pittige gerechten met veel vlees, vis, deeg, rijst, bakbananen en soepen. Op de vele festivals die gehouden worden, wordt uitgebreid gegeten, gedanst en muziek gemaakt en is dus een leuke manier om de cultuur van Ghana te ervaren. 

Informatie over Ghana

Alle highlights van Ghana

Beste foto's & tips van Ghana

'554073' door dorie '554073' door dorie

Ghana

Ghana

Drukte in Elmina

dorie

Het is een drukte van belang op de kade van Elmina als de vissers weer binnenvaren! De meesten zijn op een of andere manier met vis in de weer: ze halen vissen uit de netten, maken ze schoon, ze hangen ze aan lijntjes te drogen, of ze dragen ze in grote schalen op hun hoofd.

'541739' door ejbaaijens '541739' door ejbaaijens

Ghana

Ghana

Camouflage

ejbaaijens

De kust van Ghana is uiterst geschikt voor lange wandelingen, Wij liepen van Ampenyi naar Komenda. Prachtige verlaten stranden zonder toeristen, palmen, leuke dorpen en af en toe iemand die sprokkelhout aan het verzamelen is (zie foto). Het lijkt wel wat mistig, maar dat is het vocht dat van de tuimelende golven af komt. Vanuit Ampenyi kun je ook een wandeling richting Elmina doen. Behoorlijk lang, maar je kunt weer teruggaan met een taxi of busje. Ga je naar Ghana, ga dan zeker zo'n wandeling doen! (graag even openen)

'537645' door ejbaaijens '537645' door ejbaaijens

Ghana

Ghana

Plezier op het strand

ejbaaijens

We zijn afgelopen maand naar Ghana geweest en erg genoten. We hebben de kust van Accra naar Komenda verkend. Wat erg leuk was dat we regelmatig in enkele dorpen wandelden of een tijdje hebben gezeten. Niets leuker dan zo het dagelijkse leven te ervaren, contact te krijgen met de dorpsbewoners en zelfs bij bijzondere gelegenheden aanwezig te mogen zijn. Vlakbij het dorp Ampenyi was een groep kinderen op het strand aan het spelen. Ze duikelden over elkaar heen en maakten een vrolijk kabaal. Deze jongen wilde wel even op de foto.

Praktische informatie over Ghana

 • Officiele website
 • Beste reistijd
  december t/m februari
 • Internet extentie
  gh
 • Hoofdstad
  Accra
 • Aantal inwoners
  21 miljoen
 • Oppervlakte
  40% van Frankrijk
 • Reistijd
  6:40
 • Talen
  Engels
 • Religie
  christelijk (63%), inheemse geloven, moslim
 • Tijdsverschil
  2 a 3 uur
 • Tijdverschil
  2 a 3 uur
 • Telefooncode
  223
 • Voltage
  230 Volt
 • Reisadvies
  positief
 • Visum
  Visum verplicht
 • Douane
  Visum verplicht
 • Prikken
  DTP, Hepatitis A, anti-malaria, gele koorts, cholera-verklaring
 • Aanvlieghaven
  Accra (ACC)
 • Nationale feestdagen
  6 maart Onafhankelijkheidsdag, 4 juni Dag van de Revolutie

Kaart van Ghana en omgeving

Door: Vellah Bogle
Vissers Ghana krijgen camera's

Het is schering en inslag voor de kust van Afrika: enorme illegale schepen vissen de zee leeg en beroven de kleine vissers van hun levensbehoefte. En het moet nu stoppen.

Het is schering en inslag voor de kust van Afrika: enorme illegale schepen vissen de zee leeg en beroven de kleine vissers van hun levensbehoefte. En...

Ghana boek met Reisreporters

Foto's van onze fanatieke Reisreporters zijn niet onopgemerkt gebleven. Dat blijkt wel uit de nieuwe reisgids 'Ervaar Ghana'.

Foto's van onze fanatieke Reisreporters zijn niet onopgemerkt gebleven. Dat blijkt wel uit de nieuwe reisgids 'Ervaar Ghana'.