Serrekunda

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Help! Hoe bevestig ik m'n klamboe??

Serrekunda,
Gambia


Ja daar sta je dan in je hotel of andersoortige kamer, met je [url="http://www.columbusmagazine.nl/afrika/gambia/west_gambia_en_kust/reisreporter/tip/19796/koop_je_klamboe_ter_plaatse.html" target="_blank"]kersversnieuwaangeschafte klamboe[/url].
Maar dan? Hoe krijg je dat ding een beetje netjes bevestigd?
Want als je ze nodig hebt ontbreken natuurlijk alle uitstekende roestige spijkers en aanverwante artikelen waar je anders liever niet tegenaan loopt.
Toch lijkt het probleem groter dan het is, want met een paar handige foefjes en wat extra bagage-artikelen kun je elke klamboe overal ophangen (nou ja niet in een kilometers ver lege woestijn waar je in de openlucht wilt slapen natuurlijk).
In het ergste geval heb je aan éen enkel bevestigingspunt boven je bed of matras voldoende, zelfs voor een[url="http://www.careplusshop.eu/product/care-plus-muskietennet-solo-box/21759/" target="_blank"] boxmodel[/url], waarbij je dan wel een zelfmade framepje van stevige katoenen banden nodig hebt.
Heb je een[url="http://nl.123rf.com/photo_7520646_plafond-ventilator-in-een-oude-houten-huis.html" target="_blank"] ventilator [/url]in je kamer, zo'n grote die aan het plafond hangt en je al rondzwiepend in slaap zingt, dan kun je 'm daar aan ophangen; voorwaarde is dan wel dat je verder afziet van gebruik deze comfortabele luchtverfrisser.
Een strategisch opgehangen lamp kan ook heel goed voldoen of de airco, als je die hebt.
In deze gevallen is het makkelijk, gewoon eraan binden en klaar is Kees (of Rhoda, of Anita, of...)
Een lichtgewicht[url="http://www.verwoerd-watersport.nl/Verwoerd_watersport_Webshop_2007/contents/nl/p409.html" target="_blank"] harpje [/url]of[url="http://www.brico.be/wabs/nl/catalogus/p490463/verzinkte-bajonethaak-pompier.do" target="_blank"] bajonethaak [/url]kan hier ook z'n diensten bewijzen.
Anders en lastiger, maar niet onmogelijk wordt het als je deze dingen allemaal niet hebt, of echt niet zonder je zoemende fan (en dan bedoel ik dus niet de muggen) kunt.
Om te beginnen bestaan er speciale setjes met zuignapjes, schroefoogjes en veiligheidsspelden om een (of meer) bevestigingspunt voor je klamboe te creëren. Nadeel: de zuignapjes hechten niet overal en niet elke kamerverhuurder zal het je in dank afnemen als je gaat schroeven in z'n muren. Nieuw is de [url="http://www.joho-online.nl/travelsafe-klamboe-ophangset" target="_blank"]ophangset van Travelsafe[/url], die werkt met [url="http://www.tesa.nl/consumer/powerstrips" target="_blank"]Powerstrips[/url].
Maar ook met touw/waslijn en knijpers kun je vaak een heel eind komen. Deze kun je aan elk mogelijk denkbaar voorwerp in je kamer vastmaken, moet natuurlijk wel een beetje standvastig zijn. Dus bv een stoel, schilderij(tje), kast, kapstok, noem maar op en niet te vergeten hang-ensluitwerk van je raam of de hor ervoor.
Verder bestaat er speciale [url="http://www.joeppie.nl/plakken-en-knippen/glue-tack-plakgum.html" target="_blank"]kneedbare montagekit[/url], die ook gemakkelijk weer te verwijderen is, waarmee je een nieuw punt kunt scoren.
Wie wat meer ruimte in z'n bagage heeft kan ook een paar snelbinders (je weetwel voor op de imperiaal of achterop je fiets) meenemen.
Maar het belangrijkste is: wees creatief en inventief, dan gaat het zeker lukken!
Succes!!