Omovallei

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Met je haren in de wind

Omovallei,
Ethiopië


Deze foto is genomen in het kleine plaatsje Dimeka in het zuiden van Ethiopië. Dit plaatsje ligt een stukje ten noorden van Turmi en op zaterdag is er een markt. Op deze markt zijn vooral veel leden van de Hamerstam aanwezig, enkele kooplieden van andere Ethiopische volken en uiteraard toeristen. Als markt stelt het allemaal niet zo erg veel voor, maar als sociaal gebeuren is het heel bijzonder.Sommige mannen en vrouwen zijn druk bezig lokaal "bier" naar binnen te slaan, terwijl op andere plekken vooral wordt gekeuveld.
De meeste Hamermannen zijn gekleed in een kort rokje/ doek om het middel en een t-shirt, terwijl de meeste vrouwen alleen in mooi versierde dierenvellen lopen. Sommige vrouwen hebben onder die traditionele kleding een t-shirt aan.
De Hamerdame op de foto draagt nog wel de traditionele rok en sieraden, maar heeft wel al een t-shirt aan. Haar kapsel is nog wel traditioneel met vlechtjes ingesmeerd met een mengsel van vet en klei. Ze was nogal opgewonden en draaide snel haar hoofd om, om iets te roepen op het moment dat ik haar in het vizier had, Door die snelle beweging wapperde haar haar mooi om haar hoofd.