Omovallei Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Omovallei, Ethiopië

Gepubliceerd: 08 aug 2012
0

De inwoners van het zuiden van Ethiopië, en met name de volksstammen in de Omovallei, zijn buitengewoon fotogeniek. Vrijwel niemand die het gebied bezoekt, kan dan ook de verleiding weerstaan de camera erbij te pakken. Het is een verleiding die je duur komt te staan – je zal niet alleen grof geld moeten betalen, maar ook worden geconfronteerd met de meest afschuwelijke schaduwkanten van het toerisme. Hoe ver ben jíj bereid te gaan voor het perfecte plaatje?

Columbus Travel
Columbus Travel


Tekst Mark Mackintosh, Fotografie Louise ten Have

What's wrong with this picture?

‘Sla me! Sla me dan!’ Dami schiet bliksem met haar ogen. Haar smeekbede is gericht aan een woest uitziende jongen van amper achttien, met een ontbloot bovenlijf, twee veren achter zijn oren en een vlijmscherpe tak in zijn hand. Met volle kracht heft hij de zweep achter zijn hoofd en mept ’m op Dami’s naakte rug. ‘Harder!’ bijt ze hem toe. ‘Harder!’ Een enkele tel twijfelt de jongen, maar dan licht hij de tak weer op en laat hem met een misselijkmakende klets op Dami vallen. Haar rug is volledig opengereten, het bloed gutst over haar met rode oker ingesmeerde lijf en geitenhuiden rok.

Als in een waas staar ik Dami aan, besef me met een schok waar ik sta – aan de oever van een opgedroogde stroom bij het dorpje Turmi. In het hart van het mysterieuze Hamervolk, in het zuidelijke puntje van Ethiopië. En te midden van vijftien vrouwen die aan gort worden geslagen en niets liever willen. Ze stampen hun voeten, blazen op koeienhoorns en verdringen elkaar om de jongen met de tak aan te vuren. De zoete, weeïge geur van zweet en bloed hangt in de lucht. Sommige vrouwen zijn in trance – slechts hun oogwit is zichtbaar. (...)

Lees het volledige artikel in Columbus Magazine Editie 27

Klik om te kijken of de papieren editie of de digitale editie nog beschikbaar is. 

deel dit artikel met je vrienden:
Meer Ethiopië artikelen
Reisnieuws
3x vulkanisch vuurwerk op het randje

24 dec 2016, Het einde van het jaar is in zicht. Voor het echte vuurwerk ga je een vulkaan op! Spectaculairder kun je je het niet voorstellen. Hoofdredacteur Louise ten Have deelt haar favoriete hotspots.

0
Reisnieuws
Danger: de 10 gevaarlijkste plekken op aarde

23 aug 2016, Laat je niet verleiden door de schoonheid van sommige bestemmingen! Schoonheid en levensgevaar gaan op sommige plekken hand in hand. Zoals op deze verraderlijke terreinen.

0
Reisnieuws
Wauw: 's werelds mooiste watervallen

22 aug 2016, Onze wereld herbergt veel adembenemende watervallen. Ze zijn er in alle soorten, maten en op verschillende bestemmingen. Maar welke waterspektakels moeten echt op je bucketlist? Het is een lastig keuze. Columbus helpt je graag en zet er alvast 8 v...

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.