Wauw: 's werelds mooiste watervallen image
Marieke2802

Wauw: 's werelds mooiste watervallen

Onze wereld herbergt veel adembenemende watervallen. Ze zijn er in alle soorten, maten en op verschillende bestemmingen. Maar welke waterspektakels moeten echt op je bucketlist? Het is een lastig keuze. Columbus helpt je graag en zet er alvast 8 voor jou op een rij.

De Iguaçu watervallen



Het grootste waterspektakel van Zuid- Amerika (Foto: Columbus Reisreporter Lola)



De watervallen van Iquaçu zijn het grootste en complexe waterspektakel van Zuid-Amerika. De ongeveer 300 watervallen liggen op de grens van National Park Iguazá Argentinië en National Park Iguaçu Brazilië en in twee andere nationale parken. De watervallen zijn in totaal ongeveer 82 meter hoog en 2,7 kilometer breed. De bekendste is de Garganta do Diabo oftewel de keel van de duivel.



De Victoria Waterval





De prachtige kleuren van de Victoria Waterval (Foto: Columbus Reisreporter WKerkhof)



De Victoria Waterval ligt op de grens van Zimbabwe en Zambia. Deze waterval is ongeveer 106 meter lang en per minuut valt er 500 miljoen liter water over de rotswand. Het is niet alleen een trekpleister voor toeristen, maar ook voor de vele wilde dieren die hier water drinken óf een verfrissende duik nemen.



De Niagara Waterval





De Niagara Waterval (Foto: Columbus Reisreporter RoelSmulder)



Dit is misschien wel de meest bekende waterval ter wereld. De waterval bestaat uit drie delen: de Horseshoe Falls, de American Falls en de Bridal Veil Falls. Deze liggen op de grens van Amerika en Canada. De waterval is zo’n 60 meter hoog, maar staat vooral bekend om zijn breedte en de hoeveelheid water die naar beneden valt. In Niagara wordt er zelfs elektriciteit mee opgewekt.



De Ángelwaterval



De Ángelwaterval, de hoogste vrijvallende waterval (Foto: Flickr, Andrew White)



De Ángelwaterval ligt in Venezuela en is de hoogste vrijvallende waterval ter wereld, die van zo’n 979 meter naar beneden valt. De waterval is vernoemd naar de ontdekker Jimmie Angel. Ook deze waterval ligt in een nationaal park, het Canaima National Park met een kenmerkende flora en fauna. Doordat de hoogvlakten klimatologisch geïsoleerd liggen van het regenwoud komen er veel verschillende soorten voor die je nergens anders ter wereld tegen zal komen.



De Kaieteur Waterval





De prachtige waterval in het minder toeristische Guyana (Foto: Soren Riise, Flickr)



De Kaieteur Waterval is gelegen in Guyana. Het is de krachtigste waterval ter wereld, en stort naar beneden in verschillende verdiepingen en is zelfs 5 x zo groot als de welbefaamde Niagara waterval. Deze waterval ligt midden in een nationaal park in het regenwoud. Ook hier kom je veel bijzondere flora en fauna tegen, zoals de grootste bromelia's (plant) ter wereld, de kleine zeldzame gouden kikker en de zeldzame nesten van de Guyana Cock-of-the Rock (vogel). De waterval lig zo afgelegen dat er maar weinig bezoekers zijn.



De Blauwe Nijl Waterval



Bezoek de Blauwe Nijl Waterval met een lokale gids (Foto: Columbus Reisreporter andresenmarianne)



De Blauwe Nijl Waterval is ook een erg indrukwekkende waterval in Afrika. Het ligt in het dropje Tis Abaj in Ethiopië. Deze waterval is een stuk minder toeristisch dan de Victoria Watervallen. Het is mogelijk om door een lokale gids een rondleiding te krijgen bij deze waterval.



De Detian Waterval



 De grootste waterval van Azië (Foto: Columbus Reisreporter Johploeg)



De Detian Waterval is de grootste waterval van Azië. Deze waterval ligt in 2 landen, namelijk China en Vietnam. Ook bestaat deze waterval uit 2 watervallen en valt ruim 70 meter naar beneden. Uiteindelijk komt het water terecht in een meer met een diepte van zo’n 30m. De natuur in dit gebied is erg kleurrijk en varieert elk seizoen in kleur.



De Plitvice Waterval



Het sprookjesachtige Plitvice (Foto: Columbus Reisreporter jysta)



De Plitvice waterval is gelegen in het Plitvice National Park in Kroatië. In dit eeuwenoude en sprookjesachtige park vind je maar liefst 16 smaragdgroene meren en 92 betoverende watervallen. Onder andere om deze redenen, staat Plitvice op de UNESCO wereld erfgoedlijst. Het is een fantastische plek om heerlijk te wandelen of een boottocht en/of treinrit te maken.