Arba Minch

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Nechisar National Park een onbekend juweel

Arba Minch,
Ethiopië


Al eerder raadde ik aan om de plaats Arba Minch als tussenstop in te lassen op reis naar de stammen in het zuiden. Vanuit Arba Minch kan gemakkelijk een excursie naar het Dorze volk gemaakt worden dat hoog in de bergen leeft. Zie mijn tip voor een bezoek tijdens de marktdagen in Chencha.
Een andere heel mooie excursie vanuit Arba Minch is een boottocht over het kalme Lake Chamo naar de oever van het Nechisar National Park. Dit reservaat wordt nauwelijks bezocht en toch heeft het een prachtig savannelandschap met hoog blond gras (Nechisar betekent in het Amhaars “wit gras”) en acacia’s. Maar er zijn ook dichte rivierbossen en gedeeltes met bush. Het is zonder meer een van de mooiste national parks van Ethiopië.
Tijdens de tocht over het prachtige meer zijn nijlpaarden, krokodillen, witte pelikanen, goliath reigers en andere watervogels te zien. In de boomtoppen zitten visarenden. Na een heerlijke boottocht kom je bij de oever aan de overzijde van het meer. Daar voert een licht stijgend pad omhoog naar een open savanne landschap. Er is geen mens te zien. Overal klinkt het gezang van vogels.
De wandeling mag alleen met een gewapende gids gemaakt worden, want in het reservaat leven hyena’s en er worden ook leeuwen gehoord, maar niet gezien. In elk geval zie je prachtige vogels, groene meerkat-apen, paartjes van de kleine antilopensoort dik-dik en zebra kuddes.
Tijdens de vaart terug kan naar de oever bij de zogenoemde “krokodillenmarkt” gevaren worden. Die plek heet zo, omdat daar heel veel reusachtige krokodillen liggen te zonnebaden.
Deze schitterende excursie kan vanuit Arba Minch met een 4x4 gemaakt worden. Het gaat eerst naar de moerassige rietoever van het Chamo meer. De aan te raden Paradise Lodge in Arba Minch heeft daar een eigen bootje liggen. Er worden ook boottochten door andere tour operators georganiseerd, maar deze beperken zich meestal tot het water.