Rode Zee kust Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Duikersparadijs: de Rode Zee

Gepubliceerd: 10 mrt 2012
1

De warmste zee ter wereld ligt in het Midden-Oosten, grenst aan Egypte, Soedan, Ethiopië, Saudi-Arabië en Jordanië en is met zijn bijzondere onderwaterwereld een waar duikersparadijs. Maak kennis met de Rode Zee.

Duikersparadijs
De Rode Zee staat te boek als een van de beste duikbestemmingen ter wereld. Gemiddeld duiken er duizenden mensen per dag in dit gebied. Onder water bevindt zich een wereld op zich, met meer dan 800 vissoorten, 44 soorten haaien en 200 koraalsoorten. Op de bodem van de zee ligt een vracht aan wrakstukken van gezonken schepen, wat het voor duikers nog aantrekkelijker maakt.

Klimaat & landschap
Het hele jaar door is het aangenaam warm rond de Rode Zee. De witte stranden, heldere zee en het woestijnlandschap maken van het geheel een perfect plaatje. In de woestijn kun je per quad of kameel een tour maken naar verschillende bedoeïenendorpen.

Historie
Volgens de bijbel zouden de Sinaï Berg (de plek waar Moses de tien geboden ontving volgens het Christendom, Jodendom en de Islam) en het klooster St. Catherine in de buurt gelegen hebben van de Rode Zee. Ook vind je hier de originele pelgrimsroute Ain Khundra, een tocht die van Jordanië naar de Sinaï Berg leidt.

Natuur
Op het land stikt het van de vogels die tijdens de jaarlijkse vogeltrek langs de Rode Zee komen. Er zijn 400 verschillende soorten te zien in dit gebied waarvan tweederde trekvogels zijn. Vanwege de matige warmte zijn het voor- en najaar de beste periodes om vogels te bekijken, maar ook in de winter en zomer zijn er nog genoeg achterblijvers te bewonderen.Hoofdbeeld door: RoelBeursken.reisreporter.nl
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Egypte artikelen
Bizar
Wauw: natuurverschijnselen waar je kippenvel van krijgt

27 jul 2016, Niks is krachtiger dan Moeder Natuur. Zij zorgt ervoor dat wij zoveel moois kunnen bezoeken en beleven hier op aarde. Deze natuurverschijnselen zijn zo ontzettend bijzonder dat je ze eigenlijk niet mag missen. Zet ze op je bucketlist!

0
Reisnieuws
Deze prachtige reiservaringen laten stress verdwijnen

06 jul 2016, Zit je agenda helemaal vol? Heb je de ene na de andere deadline op de planning, nog wat gezellige etentjes tussendoor en niet te vergeten je sportlessen? Soms is het echt even te veel. Met dit lijstje fantastische reiservaringen ontvlucht jij de d...

0
Reisnieuws
Door: Vellah Bogle
Haaienaanvallen teisteren Egypte

06 dec 2010, Sharm El Sheikh: de ideale badplaats in Egypte om te zwemmen, snorkelen en duiken. Althans, tot vorige week, want je kunt er nu beter geen teen meer in de zee steken. De wateren worden namelijk geteisterd door haaien.

0

Reacties van bezoekers Reageer

abytravel

Door: abytravel • Geplaatst op

Mis Israël in het rijtje?? Maar ook daar kun je toch echt de onderwaterwereld van de Rode Zee bewonderen!

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.