Dahab

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Dahab image

Snorkelen in Dahab

Dahab
Egypte
Geeveewee

Snorkelen in Dahab

Zondag 20-01-2013, zijn we vertrokken naar Dahab in Egypte om daar eens heerlijk een weekje rust te hebben en lekker te snorkelen.

We moesten eerst met de bus nog van Sharm el Sheik naar Dahab.

De weg van Sharm El Sheik Dahab loopt een heel eind door de Sinaï woestijn, en is erg donker in het donker, en als het daar donker is dan is het ook donker. Om een uur of elf kwamen we bij het hotel, want wij waren uiteraard de laatsten die gedropt werden. Er was nog net een biertje en een wijntje te verkrijgen. Daarna lekker gaan slapen.

Het hotel had/heeft een huisrif, en dat is we ideaal. Na het ontbijt was het al zulk lekker weer dat we aan het strand konden liggen en ook werd er gesnorkeld.
wat een prachtige onderwaterwereld, daar. De vissen schrikken niet van de snorkelaars, maar beetpakken lukt ook niet.

De mooiste soorten koraal en vissen gezien in allerlei formaten en kleuren, een uurtje met je gezicht en camera onderwater is niets. Dat is zo voorbij. Erg bijzonder was ook een naaldvis die zo maar voorbij kwam zwemmen, en eigenlijk net niet in beeld paste.

Fotograferen tijdens snorkelen is niet zo simpel als het lijkt. Door de beweging van de golfslag lig je niet stil, en dan moet je maar zien dat je een foto maakt, of een filmpje schiet, hier is de link voor het filmpje1.
En hier is filmpje 2 te zien

Wij hebben ons daar heerlijk vermaakt en genoten van het mooie dat er onderwater te zien is.

Foto's

3eaf0.jpg
3eaf0.jpg
Geeveewee
a9fc3.jpg
a9fc3.jpg
Geeveewee
9cc56.jpg
9cc56.jpg
Geeveewee