Egypte Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Egypte: nog steeds de moeite waard

Gepubliceerd: 11 mrt 2011
0

Na het opstappen van president Hosni Mubarak in Egypte ziet het ernaar uit dat de rust langzaam wederkeert. Toeristische trekpleisters als Luxor openden hun deuren een paar weken geleden weer voor toeristen.

Reisadvies
Ook het reisadvies voor Egypte is aangepast. Reizen naar badplaatsen aan de Rode Zee, de Golf van Aquaba en de Golf van Suez, Luxor en Aswan kunnen gelukkig weer doorgang vinden. Niet-essentiële vluchten naar steden zoals Caïro, Alexandrië en Suez worden echter nog steeds afgeraden. In deze steden geldt dan ook een avondklok.

Nu het toerisme weer langzaam op gang kan komen, is het handig om op een rij te zetten waarom Egypte nou ook al weer zo'n prachtige bestemming is. Hieronder vind je vijf bestemmingen die nog altijd de moeite waard zijn.

Egyptisch museum in Caïro
Tijdens de bezetting van het Tahirplein in Caïro zijn er achttien topstukken uit het Egyptisch Museum ontvreemd. Onder de verliezen vallen een vergulden beeld van de farao Toetanchamon en een kalkstenen beeld van de farao Achnaton. Daarnaast zijn er een zeventigtal kunstvoorwerpen beschadigd. Ondanks deze verliezen blijft het museum absoluut de moeite waard om te bezoeken. Onder de topstukken bevinden zich onder meer negen mummies, waaronder die van koningin Hatsjepsoet en het gouden dodenmasker van Toetanchamon.
Foto door: Konne000.reisreporter.nl

Aswan
Een echte bezienswaardigheid in Aswan is de Onvoltooide Obelisk. Als deze obelisk ooit was afgemaakt, zou het de grootste uit één stuk gehouwen obelisk zijn aller tijden. Helaas is hij door omstandigheden nooit afgemaakt. Voor archeologen vormde deze obelisk een bron van informatie over hoe de oude Egyptenaren obelisken uit stenen hakten.
Het eiland Elephantine midden in de Nijl is één kilometer lang en vijfhonderd meter breed. Op het eiland zijn twee Nubische dorpen, resten van een antieke stad en een museum in een oude villa. Dichtbij Aswan zijn de Nasserdam en het Nassermeer een bezoek waard.


Tempels van Philae
Philae is een eiland in de Nijl vlakbij Aswan, gewijd aan de godin Isis. Op dit eiland vond Isis het hart van haar man Osiris, die in stukken was gehakt door zijn broer Seth. De Prolemaeën bouwden hier om deze reden een tempel ter ere van Isis. Vanwege de bouw van een dam bij Aswan, waardoor het Nassermeer zou ontstaan, kwam Philae grotendeels onder water te staan. Omdat hierdoor alle gebouwen verloren dreigden te gaan zijn ze in de jaren '70 uit elkaar gehaald en op het eiland Agilkia weer opgebouwd.
Foto door: PaulHoo.reisreporter.nl

Abu Simbel
Op 260 kilomter ten zuiden van Aswan ligt Abu Simbel. Ook de tempels van Abu Simbel zijn vanwege de aanleg van het Nassermeer van hun oorspronkelijke plaats gehaald en 65 meter hoger weer opgebouwd. De Grote tempel en Hathortempel uit de tijd van Ramses II zijn door deze farao gebouwd als teken van zijn macht en liefde voor zijn vrouw Nefertari.
Foto door: Huff.reisreporter.nl

St. Catharinaklooster
Het St. Catharinaklooster in de zuidelijke Sinaï woestijn is gelegen aan de voet van de Mozesberg, de plaats waar volgens de Bijbel Mozes de brandende braambos en de Tien Geboden ontving. Vanuit dit klooster, dat behoort tot de Grieks Orthodoxe Kerk, kun je wandelen naar de top van de berg om daar de zonsopgang te bewonderen. In het klooster zelf zijn vele kunstschatten aanwezig en een grote voorraad aan manuscripten.


Hoofdbeeld door: Marjolijn.reisreporter.nl


Lees meer best gelezen reisnieuws en reistips of.
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Egypte artikelen
Bizar
Wauw: natuurverschijnselen waar je kippenvel van krijgt

27 jul 2016, Niks is krachtiger dan Moeder Natuur. Zij zorgt ervoor dat wij zoveel moois kunnen bezoeken en beleven hier op aarde. Deze natuurverschijnselen zijn zo ontzettend bijzonder dat je ze eigenlijk niet mag missen. Zet ze op je bucketlist!

0
Reisnieuws
Deze prachtige reiservaringen laten stress verdwijnen

06 jul 2016, Zit je agenda helemaal vol? Heb je de ene na de andere deadline op de planning, nog wat gezellige etentjes tussendoor en niet te vergeten je sportlessen? Soms is het echt even te veel. Met dit lijstje fantastische reiservaringen ontvlucht jij de d...

0
Bizar
8 megablunders die toeristen maakten op reis

13 mei 2016, Als je de kranten moet geloven, doen toeristen heel wat domme dingen zodra ze hun eigen huis uit stappen. Bijvoorbeeld beelden uit de oudheid slopen. Of binnendringen bij Sea World. Lees hier de meest idiote dingen die toeristen op reis hebben uit...

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.