Egypte Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Masker Marcus Antonius gevonden

Gepubliceerd: 20 apr 2009
0

Egyptische archeologen hebben onlangs het masker van Marcus Antonius gevonden ten westen van de stad Alexandrië. Vorige week kondigden Egyptische autoriteiten ook al aan dat mogelijk het graf van Cleopatra is gevonden.

Een deel van het masker werd zondag getoond en volgens de archeologen is het van de befaamde Romeinse veldheer Marcus Antonius. Naast het masker zijn er ook munten en andere kunstvoorwerpen gevonden die erop wijzen dat het masker toebehoort aan hem. Antieke bronnen geven aan dat de Egyptische koningin Cleopatra samen met de Romeinse veldheer begraven ligt. De archeologen denken dan ook dat zij elk moment de tombe van Cleopatra en haar geliefde Antonius zullen ontdekken.

Toetanchamon
Als de tombe van Cleopatra wordt gevonden, is dit de grootste ontdekking sinds de vondst van de graftombe van de farao Toetanchamon in 1922. De archeologen hebben echter nog maar een aantal weken de tijd voordat de afgraving gesloten wordt. Het gebied ligt namelijk dichtbij een van de zomerverblijven van de Egyptische president Hosni Mubarak. Vanaf mei moet de afgraving daarom een half jaar dicht.

deel dit artikel met je vrienden:
Meer Egypte artikelen
Bizar
Wauw: natuurverschijnselen waar je kippenvel van krijgt

27 jul 2016, Niks is krachtiger dan Moeder Natuur. Zij zorgt ervoor dat wij zoveel moois kunnen bezoeken en beleven hier op aarde. Deze natuurverschijnselen zijn zo ontzettend bijzonder dat je ze eigenlijk niet mag missen. Zet ze op je bucketlist!

0
Reisnieuws
Deze prachtige reiservaringen laten stress verdwijnen

06 jul 2016, Zit je agenda helemaal vol? Heb je de ene na de andere deadline op de planning, nog wat gezellige etentjes tussendoor en niet te vergeten je sportlessen? Soms is het echt even te veel. Met dit lijstje fantastische reiservaringen ontvlucht jij de d...

0
Bizar
8 megablunders die toeristen maakten op reis

13 mei 2016, Als je de kranten moet geloven, doen toeristen heel wat domme dingen zodra ze hun eigen huis uit stappen. Bijvoorbeeld beelden uit de oudheid slopen. Of binnendringen bij Sea World. Lees hier de meest idiote dingen die toeristen op reis hebben uit...

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.