Egypte Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Graf Cleopatra gevonden?

Gepubliceerd: 16 apr 2009
0

Egyptische autoriteiten hebben woensdag laten weten dat archeologen in Egypte mogelijk het graf hebben gevonden van de befaamde koningin Cleopatra. Onderzoek met radar wijst uit dat ze wellicht begraven ligt in de tempel Taposiris Magna.

De tempel is gewijd aan de oud-Egyptische godheid Isis. Het heiligdom staat ten westen van de havenstad Alexandria aan de Middelandse Zee. Er zijn al mummies gevonden van tien edelen. Volgens de archeologen wijst dit erop dat Cleopatra mogelijk dichtbij ligt. Antieke bronnen geven aan dat zij samen met de Romeinse veldheer Marcus Antonius begraven ligt. Komende week wordt begonnen met de opgravingen.

Cleopatra
De legendarische koningin regeerde Egypte ruim 2000 jaar geleden samen met haar broer Ptolemaeus XIII. Geheel volgens Egyptische traditie trouwde zij met hem. Het leven van Cleopatra heeft vele schrijvers, kunstenaars en filmmakers geïnspireerd, zoals de Engelse schrijver Shakespeare.
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Egypte artikelen
Bizar
Wauw: natuurverschijnselen waar je kippenvel van krijgt

27 jul 2016, Niks is krachtiger dan Moeder Natuur. Zij zorgt ervoor dat wij zoveel moois kunnen bezoeken en beleven hier op aarde. Deze natuurverschijnselen zijn zo ontzettend bijzonder dat je ze eigenlijk niet mag missen. Zet ze op je bucketlist!

0
Reisnieuws
Deze prachtige reiservaringen laten stress verdwijnen

06 jul 2016, Zit je agenda helemaal vol? Heb je de ene na de andere deadline op de planning, nog wat gezellige etentjes tussendoor en niet te vergeten je sportlessen? Soms is het echt even te veel. Met dit lijstje fantastische reiservaringen ontvlucht jij de d...

0
Bizar
8 megablunders die toeristen maakten op reis

13 mei 2016, Als je de kranten moet geloven, doen toeristen heel wat domme dingen zodra ze hun eigen huis uit stappen. Bijvoorbeeld beelden uit de oudheid slopen. Of binnendringen bij Sea World. Lees hier de meest idiote dingen die toeristen op reis hebben uit...

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.