Djibouti bezienswaardigheden

Voor een avontuurlijke vakantie naar Djibouti is het belangrijk om vooraf te weten wat de bezienswaardigheden Djibouti zijn. In het onderstaande overzicht van de highlights Djibouti, kun je zien waar je het best in Djibouti naartoe kunt gaan en waarom. Hierin staan zowel de bezienswaardigheden in de steden van Djibouti als de highlights op het platteland. Deze bezienswaardigheden bevatten gebaande paden waar het in het hoogseizoen natuurlijk druk kan worden maar ook de ongebaande paden, want daar moet je natuurlijk echt zijn als je op de Columbus Travel manier wilt reizen.

Forêt du day

Het nevelwoud op 1500 meter hoogte, tevens nationaal park, kent een bijzondere samenstelling van planten. Hier kom je nog acacia’s en olijfbomen tegen, soorten die in de rest van deze regio al lang zijn uitgestorven.

Assal-meer

Het laagste punt van Afrika is het Assalmeer en ligt 155 meter onder het zeeniveau. Het heeft het hoogste zoutgehalte ter wereld, een grondstof die veel wordt geëxporteerd naar de buurlanden van Djibouti. Het landschap heeft hier iets buitenaards, door de lavavelden, vulkanen en kalksteen.

Hoofdstad Djibouti

Tweederde van de bevolking woont in de gelijknamige hoofdstad van het land, een havenplaats aan de Golf van Tadjoura. ’s Middags arriveert op de centrale markt een lading qat uit Ethiopië. Dit stimulerende middel wordt voornamelijk in de alcoholvrije regio veel gebruikt. In de stad vind je Arabische en koloniale gebouwen kris kras door elkaar.

Tadjoura

Deze bergachtige stad, eveneens aan de Golf van Tadjoura, was vroeger berucht om zijn slavenhandel. Tegenwoordig heeft de stad een onschuldige bijnaam, ‘de witte stad’, dankzij de witgekalkte huizen. Er liggen een aantal mooie stranden en je kunt er prima duiken.

Les sept frères

Een andere goede plek om te duiken zijn deze zes eilanden in de Golf van Aden. De heftige stromingen zorgen er wel voor dat enige ervaring vereist is als je hier te water gaat. Door deze omstandigheden is de onderwaterwereld wel heel divers. Zo kun je ondermeer barracuda’s, roggen, haaien, schildpadden en bijzondere riffen tegenkomen. Naast duiken kun je hier ook prima snorkelen en vissen.

Wil je meer reisinspiratie? Klik rechtsboven op één van de vele steden, regio's en highlights van Djibouti voor nog meer hoogtepunten.

Informatie over Djibouti