Burundi bezienswaardigheden

Voor een avontuurlijke vakantie naar Burundi is het belangrijk om vooraf te weten wat de bezienswaardigheden Burundi zijn. In het onderstaande overzicht van de highlights Burundi, kun je zien waar je het best in Burundi naartoe kunt gaan en waarom. Hierin staan zowel de bezienswaardigheden in de steden van Burundi als de highlights op het platteland. Deze bezienswaardigheden bevatten gebaande paden waar het in het hoogseizoen natuurlijk druk kan worden maar ook de ongebaande paden, want daar moet je natuurlijk echt zijn als je op de Columbus Travel manier wilt reizen.

Natuurparken

Chimpansees, apen, olifanten, luipaarden, leeuwen, antilopen, krokodillen, nijlpaarden, buffels en een bijzondere hoeveelheid vogels maken van de natuurparken in Burundi paradijsjes. Doordat de temperaturen en de hoogte in de verschillende gebieden variëren ziet de natuur er overal weer net iets anders uit. Naast tropische regenwouden vind je ook meer gematigde en drogere bossen.

Saga beach

Langs het Tanganyikameer, het diepste en op één na grootste meer van Afrika, ligt een wit strand. Er zijn verschillende barretjes en restaurantjes en het is de uitgaansspot voor veel locals.

Koffie- en theeplantages

De economie van Burundi leunt voor een groot deel op de export van koffie- en thee. Bezoek daarom eens één van de vele plantages die het land rijk is.

Bujumbura

Burundi’s belangrijkste havenstad is de hoofdstad van het land. Bujumbura ligt bij het noordoostelijke punt van het Tanganyikameer, vanaf hier kan je de bergen van de Democratische Republiek Congo zien. De architectuur in het centrum herinnert aan het koloniale verleden, verder vind je er zowel een moskee als een kathedraal en een kleurrijke markt. Daarnaast kun je in het Nationaal Museum en het Burundi Museum of Life terecht voor werk van lokale kunstenaars.

Gitega

Een andere belangrijke stad is Gitega. Er zijn hier verschillende accommodaties en restaurants. In het regenseizoen zijn de nabijgelegen watervallen spectaculair.

Wil je meer reisinspiratie? Klik rechtsboven op één van de vele steden, regio's en highlights van Burundi voor nog meer hoogtepunten.

Informatie over Burundi