Moremi

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Lekkere tandjes!

Moremi,
Botswana


Deze prachtige krokodil zagen we tijdens onze eerste gamedrive in Moremi. We hebben hem zien jagen wat een prachtig gezicht was. Helaas voor hem was de vogel hem te snel af. Hij had een lekker bekkie met tanden!
Krokodillen komen voor in Afrika, Azië, Australië en Noord-Amerika. De meeste soorten prefereren zoet water maar enkele kunnen op zee worden aangetroffen. Alleen de zeekrokodil leeft meer in zee dan in zoet water en kan grote afstanden afleggen. Naast een beet kan een krokodil ook vervaarlijk met de staart slaan. De nijlkrokodil en de zeekrokodil zijn de gevaarlijkste soorten en verantwoordelijk voor honderden doden per jaar in Azië en Afrika. Op de korte afstand zijn krokodillen erg snel. Veel soorten kunnen zelfs een stukje rennen. Ook de reflexen zijn zeer goed ontwikkeld om prooien te verrassen of ter verdediging. De kaken zijn krachtig en bevatten vele rijen tanden om vlees af te scheuren.
Krokodillen zijn opportunistische jagers die in een hinderlaag op een prooi wachten en snel toeslaan als een prooidier binnen bereik is. Vaak wordt een prooi door meerdere exemplaren aan stukken gescheurd. Er zijn waarnemingen van grote hoefdieren, leeuwen en zelfs haaien die ten prooi vielen aan krokodillen.