Cotonou

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Cotonou image

de tweeling

Cotonou
Benin
Jeannette

de tweeling

Op het einde van onze reis door Benin gingen we bij onze chauffeur/gids Koffi Paul thuis op bezoek in een buitenwijk van Cotonou.
Zijn vrouw is coupeuse en ik had een mooie lap batik stof gekocht op de grote overdekte markt van Cotonou (de grootste markt van West Afrika). Een keus maken viel nog niet mee want je kunt echt kiezen uit duizenden kleurrijke stoffen.
Afijn aangekomen bij zijn huis worden mijn maten opgenomen. Op de veranda zit een vrouw een tweeling van 2 maanden oud te voeden met een flesje. Ik vraag wie zij is en hoor dat zij een buurvrouw is die na de bevalling is verlaten door haar man. Ze heeft geen familie hier en daarom heeft Koffi haar opgenomen in zijn huis. In het flesje voor de baby's zit maismeel met water!. De kinderen zien er sterk vermagert uit. Wat grijpt me dit aan. Koffi vertelt dat hij wel een keer melkpoeder gekocht heeft maar dit is zo duur hier dat hij dat niet steeds kan kopen.
De baby's blijven die avond spoken in mijn hoofd. Wat is dit afschuwelijk dat het leven van 2 kinderen afhangt van een beetje melkpoeder. De volgende dag koop ik onderweg naar het vliegveld bij een apotheek 3 blikken poeder. Koffi zal ze aan de moeder geven.
Gisteren kreeg ik tot mijn grote vreugde 2 foto's van de baby's per mail toegestuurd van Koffi. De kinderen zien er stukken beter uit dan 2 weken geleden. En de moeder geeft de borst, gelukkig dat ze dit ook kan doen ernaast!

Foto's

f0ca2.jpg
f0ca2.jpg
Jeannette