Artikelen & Blogs Afrika

Reisnieuws

Fiets je rot

Gepubliceerd: 19 mei 2007
0

Je moet er maar zin in hebben om 12.000 kilometer te fietsen. Toch is er over de hele wereld genoeg animo voor. Tour d’Afrique organiseert drie intercontinentale routes, waarvan de eerste – van Caïro (Egypte) naar Johannesburg (Zuid-Afrika) – nu achter de rug is. Deze bijna 12.000 kilometer lange route is gewonnen door twee Nederlanders.

De route ging door onder andere Egypte, Soedan, Tanzania, Malawi, Botswana en Zuid-Afrika en heeft ruim vier maanden geduurd, maar niet geheel zonder slag of stoot. Zo is er een fiets gestolen en kampten beide Nederlanders met ziekteverschijnselen.


De twee overige routes starten in juni en augustus. De Orient Express start op 3 juni in Parijs en eindigt op 29 juli in Istanbul. De Silk Tour start op 4 augustus in Istanbul en de finish wordt gehaald op 18 november in Beijing. Bij deze route leg je een afstand af van ongeveer 10.000 kilometer. Mocht je aan deze route willen mee doen, dan moet je nog een jaartje wachten want de inschrijving van de Silk Route is gesloten. Voor de Orient Express zijn wel nog plaatsen. Het inschrijfgeld dat varieert van 4500 tot 8000 euro, komt ten goede van de Tour d’Afrique Foundation. Dus je fietst ook nog voor een goed doel.

www.tourdafrique.com
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Afrika artikelen
Foto-album
Door: Noor Dekker
Sssttt: 8 beeldschone geheime strandjes

10 okt 2016, Wat een narigheid: een vol bezet strand met hordes toeristen. Gelukkig zijn er echt nog wel kustplekken die zo goed als niet opgemerkt zijn door de stroom toeristen. Columbus zet acht van deze geheime stranden voor je op een rij, zodat jij kunt ge...

0
Reisnieuws
Yes, de zonnigste winterbestemmingen dichtbij

02 sep 2016, Niet te lang vliegen en toch naar een zonnige bestemming? Dit zijn de favoriete winterparadijsjes van de Columbusredactie, van dichtbij tot iets verder weg.

1
Reisnieuws
De 15 goedkoopste vliegtickets van deze week

30 aug 2016, Als reiziger wil je natuurlijk het liefst elke kans grijpen om een nieuwe bestemmingen te ontdekken. Wil jij nog graag een mooie citytrip of verre reis boeken om naar uit te kunnen kijken tijdens de regenachtige herfst? Boek dan snel één van de ...

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.