Artikelen & Blogs Afrika

Reisnieuws

Fiets je rot

Gepubliceerd: 19 mei 2007
0

Je moet er maar zin in hebben om 12.000 kilometer te fietsen. Toch is er over de hele wereld genoeg animo voor. Tour d’Afrique organiseert drie intercontinentale routes, waarvan de eerste – van Caïro (Egypte) naar Johannesburg (Zuid-Afrika) – nu achter de rug is. Deze bijna 12.000 kilometer lange route is gewonnen door twee Nederlanders.

De route ging door onder andere Egypte, Soedan, Tanzania, Malawi, Botswana en Zuid-Afrika en heeft ruim vier maanden geduurd, maar niet geheel zonder slag of stoot. Zo is er een fiets gestolen en kampten beide Nederlanders met ziekteverschijnselen.


De twee overige routes starten in juni en augustus. De Orient Express start op 3 juni in Parijs en eindigt op 29 juli in Istanbul. De Silk Tour start op 4 augustus in Istanbul en de finish wordt gehaald op 18 november in Beijing. Bij deze route leg je een afstand af van ongeveer 10.000 kilometer. Mocht je aan deze route willen mee doen, dan moet je nog een jaartje wachten want de inschrijving van de Silk Route is gesloten. Voor de Orient Express zijn wel nog plaatsen. Het inschrijfgeld dat varieert van 4500 tot 8000 euro, komt ten goede van de Tour d’Afrique Foundation. Dus je fietst ook nog voor een goed doel.

www.tourdafrique.com
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Afrika artikelen
Reisnieuws
Vermijd deze plekken. Ga voor het Columbus-alternatief!

09 feb 2017, Ben je die massa’s toeristen in Venetië of Barcelona ook helemaal zat? Treur niet, want voor enkele van de meest toeristische bestemmingen selecteerden wij van de redactie Columbus-waardige alternatieven.

2
Interview
Conny Braam: ‘De kans dat ik meteen opgepakt zou worden was in die tijd groot!’

25 jan 2017, Auteur Conny Braam werd bekend als antiapartheidsstrijdster. In 1992 bracht ze haar eerste boek, Operatie Vula, uit. Een boek over haar betrokkenheid bij het Zuid-Afrikaanse verzet. Conny Braam heeft in haar loopbaan veel Afrikaanse landen bezocht...

1
Interview
Waris Dirie: ‘Op vijfjarige leeftijd werd ik besneden door mijn nomadenstam’

18 jan 2017, Het Somalische ex-topmodel en vrouwenrechtenactiviste Waris Dirie zet zich met hart en ziel in voor haar eigen stichting, de Desert Flower Foundation. Dat doet ze onder andere door geld op te halen met sportactiviteiten. ‘Sport brengt mensen van...

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.