Reisnieuws

Afrika grootste diversiteit DNA

Gepubliceerd: 04 may 2009 0
Uit een DNA-onderzoek bij 121 Afrikaanse bevolkingsgroepen blijkt dat Afrika in genetisch opzicht het meest diverse continent is op aarde. Het onderzoek duurde tien jaar en ook de meest afgelegen gebieden zijn daarbij voor het eerst onderzocht.
In het verleden werd maar een aantal Afrikanen onderzocht en werd de uitkomst gegeneraliseerd naar de hele bevolking. Men ging er dus vanuit dat het onderzoek voor het hele continent representatief was. Maar nu blijkt dat geen enkele bevolkingsgroep representatief is voor zo’n genetisch gevarieerd continent. Dit is een belangrijk feit om te begrijpen waarom bepaalde ziektes sneller en harder toeslaan bij bepaalde bevolkingsgroepen en op welke manier zij het beste kunnen worden bestreden.

Meest gevarieerde afkomst
De onderzoekers kwamen verder te weten dat de bevolking in de omgeving van Kaapstad in Zuid-Afrika, de meest gevarieerde afkomst ter wereld heeft. Zij zijn afstammelingen van Afrikanen, Europeanen, Oost-Aziaten en Zuid-Indiërs. Ook blijkt dat de afkomst van bijna driekwart van de Afro-Amerikanen in West-Afrika ligt.

Foto door Albert_Weterings.reisreporter.nl
deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Speel de Corsica-quiz en win 2 vliegtickets naar Bastia!

Maak kennis met Ile de Beauté! Corsica wordt niet voor niets het eiland van schoonheid genoemd: de adembenemende landschappen maken dit een van de mooiste plekken in de Middellandse Zee. Je maakt nu kans om het zelf te ervaren: speel de Corsica-quiz, behaal de hoogste score en wie weet belonen we jo...

Maak kennis met Ile de Beauté! Corsica wordt niet voor niets het eiland van schoonheid genoemd: de adembenemende landschappen maken dit een van de moo...