Algerije bezienswaardigheden

Voor een avontuurlijke vakantie naar Algerije is het belangrijk om vooraf te weten wat de bezienswaardigheden Algerije zijn. In het onderstaande overzicht van de highlights Algerije, kun je zien waar je het best in Algerije naartoe kunt gaan en waarom. Hierin staan zowel de bezienswaardigheden in de steden van Algerije als de highlights op het platteland. Deze bezienswaardigheden bevatten gebaande paden waar het in het hoogseizoen natuurlijk druk kan worden maar ook de ongebaande paden, want daar moet je natuurlijk echt zijn als je op de Columbus Travel manier wilt reizen.

Sahara

Het zuiden van Algerije bestaat voornamelijk uit de Sahara-woestijn. De Algerijnen winnen hier aardgas en aardolie, twee belangrijke exportproducten. Bou-Saâda, ‘gelukkige stad’, is een plaatsje in de noordelijke Sahara. Oude straatjes, vele bezienswaardige moskees en souvenirwinkeltjes vind je hier in het centrum. Daarnaast vind je er ook een oase met palmbomen, kamelen en zandduinen. De Sahara is bijna negen miljoen vierkante meter groot, verspreid over acht landen. Naast heel veel zand vind je ook stenen, heuvels, hoogland en bergen in de Sahara.

Algiers

De hoofdstad van Algerije is gelegen in het noorden aan de kust en doet opvallend Frans aan, doordat het land vroeger een Franse kolonie was. Je kunt er het Bey-paleis bezoeken, het Museum voor Moderne Kunst, de Kashba, de Notre Dame d' Afrique, de vele moskeeën, de Rooms-katholieke kathedraal van St. Philippe en de Nationale Bibliotheek van Algiers. Ook de haven van Algiers vormt een bezienswaardigheid.

Oase Djanet

In deze oase, gelegen in het Ajjergebergte, kun je rotstekeningen bekijken van 5000 tot 1200 voor Christus. Djanet is een oasestadje dat bekend staat om zijn dadelpalmen. Vanuit Djanet vertrekken veel woestijncircuits.

Timimoun

Dit rode zandstrand wordt ook wel ‘de rode oase’ genoemd. Het is een toeristische oase in het noorden van de Sahara. Timmoun is samen met Ghardaia wél veilig verklaard voor het toerisme. Hier zijn de sporen van de burgeroorlog niet te zien, waardoor het een van de mooiste bestemmingen van Algerije is.

Ouargla

Deze stad in het zuiden van Algerije wordt omgeven door maar liefst een miljoen palmbomen. Het stadje zelf staat bekend om zijn markt waar ze zandrozen, een steensoort, verkopen.

Corniche des Dahra

Dit is de kustweg naar het Dhara-gebergte. Onderweg zie je het mooiste stukje van de Algerijnse kust, met steile kliffen en oogverblindende panorama’s. Op de plekken waar de kustlijn geen wegdek heeft, kun je de boot nemen.

Tamanrasset

De hoofdstad van een gelijknamige provincie. Tamanrasset functioneert als handelsplaats en oase. Een veilig en erkend hotel is hier ‘Tahat’. De route van Djanet naar Tamanrasset loopt dwars door de woestijn, helaas zijn toeristen hier niet toegestaan om het asfalt te verlaten.

Wil je meer reisinspiratie? Klik rechtsboven op één van de vele steden, regio's en highlights van Algerije voor nog meer hoogtepunten.

Informatie over Algerije