Artikelen & Blogs

Totaal: 4406 berichten
Handige Tips
8 tips voor reizen met je trouwe viervoeter

Steeds meer mensen overwegen de optie om hun hond mee te nemen op reis. Toch komt daar behoorlijk wat bij kijken. Zijn vliegtuigen wel huisdier-vriendelijk? En mag een hond in elk hotel verblijven? We zochten het voor je uit.

0
Reportage
De mooiste jungleplekken ter wereld, volgens onze experts

Ook de ambassadeurs van de online Columbus Community zijn oerwoudfan. Hun beste tips voeren naar de mooiste jungleplekjes ter wereld. Ga je mee op avontuur?

0
Reisnieuws
Door: Tom Aussems
10 adembenemende kliffen

Op weinig andere plekken komt de geografie van onze aarde zo sterk tot uiting als bij steile kliffen in zee. We gingen op zoek naar de tien mooiste parels ter wereld. Vijf uitgezocht door Columbus Travel en vijf door onze Reisreporters.

0
Reportage
De 10 reisfavorieten van Evi Hanssen

De Vlaamse presentatrice Evi Hanssen heeft al heel wat tv-programma’s op haar naam staan, waaronder de reisprogramma’s 71° Noord en Expeditie Robinson. Sinds vorig jaar gaat ze geregeld voor 3 Op Reis op pad om de allermooiste plekjes van onz...

0
Reportage
De leukste citytrips buiten de gebaande paden: Liverpool

Elke week nemen we je mee naar de leukste Europese steden en geven locals hun beste tips voor een topverblijf. Dit weekend deelt Nicholas Baskerville zijn favoriete plekken in het Noord-Engelse Liverpool.

0
Video
Door: Kas Nortier
Verbazingwekkend: landen én opstijgen in 6 meter. Zo doe je dat!

Een zo hoog mogelijke snelheid genereren om zo gestaag mogelijk op te stijgen, het is het protocol bij het opstijgen. Maar wist je dat er ook piloten zijn die er een sport van maken om binnen een zo kort mogelijke afstand van de grond te komen? Da...

0
Reportage
Belize: ken je dit bijzondere Caribische volk al?

Maak in het Caribische Belize kennis met de intrigerende Garifuna, nazaten van slaven en piraten.

0
Blog
Blog van de week: Okavango scenic flight

Columbus Reisreporter Guidowater bezocht de Okavango delta, 'het laatste stukje wildernis van Afrika'. Deze delta is enorm, dus besloot hij hem op een wel heel bijzondere manier te bekijken. In de Topblog van de week lees je hoe.

0
Video
Bijzonder: zwanen in het nauw zoeken hulp bij mensen

In deze hartverwarmende, maar ook beklemmende video zie je hoe twee zwanen in het nauw geen andere uitweg zien en zich daarom keren tot een voorbijganger voor hulp. Onnatuurlijk, maar daarom niet minder mooi. De persoon in de video hebben we direc...

0
Reportage
De mooiste plekken van de Galapagos volgens de experts

Naar de Galapagos kom je in de eerste plaats voor de dieren. De vooraanstaande biologen en Galapagos geeks David Pearson en Frans Engelsma delen met ons hun favoriete reiservaringen en tips.

0